Konobari dragi, gdje ste?

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Drage kolege, konobarice i konobari, kako su naredna dva tjedna ključna za ulazak u ključna dva tjedna i nad glavama nekih od nas prijeti opasnost da ćemo prije u starosnu imovinu nego natrag na posao jer od svih zanimanja, zvanja i objekata upravo konobarsko zanimanje i ugostiteljski objekti su najopasniji za širenje korona virusa što se da iščitati između redaka, ali i u samim recima uputa za ugostitelje od neprikosnovenog i nepolitičkog Nacionalnog stožera, uz nekoliko objava sa stranice  Konobarski život pozivam vas da u komentarima ispod ovog članka, kao svojevrsni InMemoriam opišete tko vam je bio zadnji gost, zadnja narudžba!
Ja sam recimo imao sreću pa je zadnje usluživanje bila jedna romantična večera uz ruže i cvijeće!

O KAFIĆIMA

Kafići koji će moći (smijeti) raditi morat će imati ispunjene slijedeće lako ispunjive kriterije:

  • Ovisi o terasi i veličini iste na terasi će moći stajati 2 do 4 stola! Možda i 3, možda i 5! To ni stožer sa sigurnošću ne zna ! Ključna su slijedeća dva tjedna! Onda možda nešto budu znali! A možda i neće!

  • Za stolom ne smije sjediti više od dvije osobe, te dvije osobe moraju sjediti 2 metra jedan od drugoga! Ne smiju si nazdravljali kucanjem čašu o čašu! Ne smiju se rukovati! Ni gledati jer se oštrim pogledom može prenositi virus!

  • Konobar ne smije blizu gostiju! Il’ će ga poslužiti na prozoru kafića ili štapom na koji je nakačena tacna! Gosti ulaze po principu …. Jedan van drugi unutra! Bez obzira na red od kilometar ipo! Na ulazu dezinficira ruke! Na izlazu puše u dreger danas vidi jel dovoljno dezinficiran iznutra!!

  • Bakšiš ne smiješ primati istim rukavicama u kojima si primio ostatak novaca!

  • Konobari moraju nositi maske koje znače k…. … 1345 rukavica koje moraju mijenjati svakih 12 sekundi! I po mogućnosti zaštitno odijelo za odlazak na Mjesec! Inače će stožer zatvoriti objekt!

  • Dezinfekcija gostiju vrši se držanjem boce žestokog pod pravim kutom dok rakija teče niz grlo ko dica niz tobogan!

  • Šank se štiti blindiranim pločama! Ili pleksiglasom! Kvadrat pleksiglasa košta oko 500 kn/ što manja birtija manji trošak!

  • Koliko pizdarije vlasnici kafića moraju ispoštovati bolje im je da ostanu i dalje zatvoreni

Konobari dragi, gdje ste?


[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.