Zbog koronavirusa upitno održavanje Eurosonga u Rotterdamu

Organizator natjecanja za pjesmu Eurovizije koje se ove godine u svibnju održava u nizozemskom Rotterdamu objavio je da razmatra opcije u svjetlu epidemije koronavirusa zbog čega je odgođena i dodjela indijskih filmskih nagrada.

Zdravstvene vlasti objavile su da je 86-ogodišnji muškarac zaražen koronavirusom umro u petak u Rotterdamu, što je prva nizozemska žrtva epidemije koja je krenula iz Kine i proširila se na 85 zemalja.

Nizozemska je prvi slučaj zaraze prijavila 27. veljače. U četvrtak je imala 82 slučaja.

Nizozemska televizija NRP kazala je da će organizatori Eurovizije slijediti savjete zdravstvenih vlasti pri odluci kakav će format imati taj događaj koji se održava od 12. do 16. svibnja imati.

Nisu željeli otkriti koje su alternative razmatrane osim da su brojni scenariji u igri. Taj popularni glazbeni događaj privući će u Rotterdam tisuće turista i te delegacije iz svake zemlje koja nastupa na Euroviziji. Tisuće fanova već je kupilo ulaznice, rezervirali su letove i smještaj u nizozemskom gradu. Kako piše britanski Metro, jedan od mogućih scenarija bi bila da izvođač svake zemlje nastupi u svojoj zemlji, a sve bi se prenosilo putem video linka.

Ove godine na Euroviziji sudjeluje 41 država, a dvije polufinalne večeri te finale, 12., 14. i 16. svibnja, podržat će se u Ahoy Areni koja može primiti 16.000 ljudi.

Organizatori večeri na kojoj se dodjeljuju nagrade Indijske međunarodne filmske akademije, koje se nazivaju i Bollywoodski Oscari, rekli su kako je svečanost odgođena.

Trodnevna ceremonija trebala se održati krajem mjeseca, a radi se o najvećem događaju indijske filmske industrije, izvještava Jutarnji.


[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.