Tri primjera ljudskosti u poplavi pohlepnosti i sebičnosti

Toliko smo zatrpani objavama o ljudskoj pohlepi i sebičnosti ljudi koji se ne drže samoizolacije, pokupuju sav kvas, maslac itd. da ne baš nerijetki, ali ne ni prečesti primjeri humanosti i zajedničkog proživljavanja ove tegobe prolaze nezapaženo.

Mene su se posebno dojmila tri o kojima sam saznao i ovdje ih objavljujem, zaslužili su da se čuje za njih!

1.Caffe Bar Donatello

2.Stanodavka iz Zagreba

3.Hvalevrijedna akcija zagrebačkih krojača, šiju maskice besplatno!

Radit će, kažu, dok god bude trebalo, odnosno dok i zadnji građanin ne dobije svoju masku.

Zaštitne maske za lice trenutačno su među najtraženijim artiklima. U ljekarnama ih nema. Mnogi ih prodaju na internetu i po nekoliko stotina puta većoj cijeni od realne jer u ovoj teškoj situaciji žele zaraditi.

No ne i vrijedne ruke vlasnika i radnika zagrebačkih krojačkih salona. Oni ih šiju besplatno. Budući da im je ponestalo materijala, pozivaju sve da im ga doniraju. Trenutačno šiju za bolnice, domove umirovljenika, volontere, dječje domove i za sve one od kojih priroda posla zahtijeva izlaganje mogućoj zarazi.


[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.