Radionica kinča za odrasle

Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof i Kulturno-umjetnička udruga „Magda i Luisa“ organiziraju radionicu kinča za odrasle pod vodstvom gospođe Nade Tomašek, članice Kulturno-umjetničke udruge „Florijan Andrašec“ iz Dekanovca (Međimurje), u prostorijama knjižnice u utorak, 18. 2. 2020. s početkom u 17.00 h.

Međimurski kinč nekad je bio neizostavan detalj svake svadbe u Dekanovcu. Mlada je nosila buket od cvijeća pomno izrađenog od krep papira. Upravo ovu tradiciju Nadu Tomašek je naučila njezina majka kad je bila mala djevojčica. Bilo je to vrijeme kad su se svi ukrasi radili od papira. Vjenčanja su se nekad održavala i u zimskim mjesecima pa stoga ne čudi kako zbog nedostatka prirodnog cvijeća je bilo popularno ono od krep papira. Cimeri, kitice, cijela dekoracija bila je napravljena od međimurskog kinča.

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.