Zašto je konobaru važniji naglasak na Kolindin poraz nego Zokijevu pobjedu

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Meni nije toliko važno da je pobijedio Zoran Milanović, u prvom krugu nisam ni glasao za njega koliko mi je važno da je izgubila Kolinda Grabar Kitarović! Jer njen poraz je poraz i svih onih laži, sveg onog licemjerstva, svih onih podlosti i prljavih poteza koje je HDZ odigrao u ovoj kampanji. Poraz je to i omalovažanja funkcije predsjednika/ce Republike Hrvatske  i kraj sramoćenja Republike Hrvatske. Koliko je ona sramotila Hrvatsku najbolje pokazuje podatak da su i ne baš zanemariv broj HDZ-ovaca glasali za Zorana Milanovića, a ne za nju, vjerovali ili ne! U Međimurju Milanović je pobijedio u svim gradovima i općinama, pa čak i u HDZ-ovim utvrdama Murskom Središću i Prelogu koji imaju gradonačelnike iz te stranke, ali njihovim biračima Kolinda nije bila vjerodostojan izbor!

I ono najvažnije, poraz je to stalnih podjela kojima smo bili izloženi! Nikada prije nijedna osoba pa čak ni iz HDZ-a niti sam HDZ nije toliko pozivao na podjelu kao ona, toliko radio na podjeli kao ona, toliko konstantno inzistirao na podjeli kao ona! Poraz je to i nacionalizma i ustaštva, osim možda kod iseljeništva čije pak je pravo glasa vrlo upitno. Kako netko, tko čak niti ne zna gdje je Hrvatska, može glasati na izborima u Hrvatskoj? Kako netko kome se živo fućka tko će biti izabran u Hrvatskoj ima pravo glasa, tko niti ne zna hrvatski jezik, ali ga roditelji na nekom najčešće južnoameričkom jeziku ili australskom dijalektu, nerijetko potomci ustaša, kojima je jedino nasljeđe ostala mržnja tjeraju da glasa za “velike rvatske domoljube”? Osobno sam čuo izjavu mlade osobe koje ne zna hrvatski jezik, koja živi u SAD, kojoj nije niti na kraj pameti da ikad dođe živjeti u Hrvatsku, ide glasati pod pritiskom roditelja, da ih se riješi i da je ostave na miru, “protiv komunista”.
Ovo je 2020. godina! Za 30 godina bit će 2050. Daleko, zar ne? A prije 30 godina je bila 1990. Kao da je jučer bila, a 1945. prekjučer! Mržnja prema komunistima, neznanje o sadašnjosti, nema vremenske evolucije, a niti spoznaje da je najviše komunista otišla upravo u HDZ! To im HDZ-ovci tamo ne govore, samo non-stop opetuju o opasnosti od povratka komunizma, a ovi tupi glupi vjeruju k’o djeca u priče strave i užasa. I zato si opetovano uzimaju za pravo da nama koji živimo ovdje biraju predsjednika i zastupnike.
Posebna priča su Hercegovci: oni su istovremeni i naivci i strašno pametni ljudi! Naivci koji vjeruju da moraju glasati za HDZ pa će njima u BiH biti dobro ( a nikako da im krene!), a strašno pametni jer i među njima ima onih koji dobro znaju prodavati vjeru i domoljublje, a još bolje im ide kad se dočepaju Zagreba pa trguju iz glavnog grada Hercegovine. I usprkos brojnim autobusima, Konzumovim bonovima i nagradnim putovanjima u Međugorje, ovo je i njihov poraz. I zaslužili su ga, zajedno s njom!

Uopće neću nabrajati sve njene gafove, sva njena sramoćenja jer zahvaljujući ovim  1.034.246 glasačima koji su birali ipak normalnu opciju ona odlazi u povijest. Djecu je već poslala van Hrvatske, vjerojatno će otići i ona, neka ode jer ovdje nikada iskreno nije ni pripadala niti ju je iskreno voljela, jer onaj tko voli Hrvatsku, radi na njenom napretku, a ne potapanju u prošlosti i lažima.

Milanović je pobijedio zasluženo jer je kampanju vodio, kako je to Plenković neuspjelo htio izvrgnuti ruglu, pozivajući na ravnopravnost svih različitosti, a ona na podjele mi ili oni! A narodu je (konačno) dosta podjela, počelo im je biti preko glave i ustaša i partizana i četnika i lažnih domoljuba, narod je konačno počela zanimati i budućnost. Povijest (ne iskrivljenu) treba pamtiti, ali sadašnjost treba živjeti s ciljevima u budućnosti!

Komunjara je pobijedio! To je izraz kojim HDZ još uvijek plaši svoje glasače, no neki su shvatili da ta baba roga ne postoji jer u preko milijun glasova u katoličkoj zemlji ima izniman broj vjernika koji više ne padaju na taj nazovi argument! Uostalom, pravi vjernici su sada i profitirali: bit će par mjesta više za njih na misama za Božić i Uskrs jer će trebati manje rezervacija u prvim redovima za loše glumce koji glume dobre vjernike, a ne znaju se ni prekrižiti, zar ne, Krstičeviću?

I da, nadam se da će Kika biti udomljena i da neće završiti na cesti!

PS: Bandiću, za tvoje dobro nadam se da si nešto naučio iz ovih izbora, možda bi bilo dobro da pripremiš kofer!

Zašto je konobaru važniji naglasak na Kolindin poraz nego Zokijevu pobjedu
Svaka čast osobi koja je ovo napisala!

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.