Pozojček by Fantasy Factory

Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka – novi natječaj Udruge Mlada pera

Mnogi gradovi imaju mitove i legende u koje su uključeni zmajevi. U Međimurju postoje više različitih legendi o Pozoju. Čakovec, Štrigova, Sveti Juraj na Bregu, Vidovec i Donja Dubrava, svi oni imaju svoju priču o legendarnom Pozoju, a tako je i diljem Hrvatske.
Udruga Mlada pera objavila je sedam priča o Zmajčeku Pozojčeku u kojima kroz kreativan i djeci prihvatljiv način podučava i o povijesti Međimurja i Čakovca, zemljopisnim karakteristikama, upoznaje i djecu i odrasle s turističkim atraktivnostima prvenstveno Čakovca, a sve kroz simpatičan lik Zmajčeka Pozojčeka.
Pozivamo osnovnoškolce cijele Hrvatske, a posebno Čakovca da istraže neki običaj, predaju, turističku znamenitost, sakriven prirodni kutak, možda kako je nastalo ime mjesta ili čak zašto vjerujemo u neko sujevjerje ili nastanak neke neuobičajene riječi i napišu priču u koju će uključiti Zmajčeka Pozojčeka.
Dakle od vas djeco tražimo da istražujete o povijesti svog kraja, nekog običaja, nekoj legendi i zatim morate prikazati tu kreativnost u priči sa Zmajčekom Pozojčekom. Dodatno, ali po vlastitoj želji, nije uvjet natječaja, možete sami nacrtati popratnu ilustraciju za priču koju će potom za slikovnicu obraditi Fantasy Factory koji će napraviti i ilustracije za sve ostale priče u slikovnici.
20 najboljih priča (nije fiksan broj) bit će objavljeno u slikovnici Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka koja će biti predstavljena u vrijeme Porcijunkulova u Čakovcu.
Nagrade će biti 4 jednakovrijedne novčane: dvije za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske bez Međimurja, 1 za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca iz Međimurja bez Čakovca i 1 za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca s područja Grada Čakovca, svaka u iznosu po 500,00 kn. Svi nagrađeni dobit će i plaketu Zlatno pero!
Sve pristigle priče bit će objavljenu na portalu Udruge Top generacija.
Cilj je izdavanje slikovnice s najkreativnijim literarnim iznošenjem otkrivenog ili maštom oblikovanog saznanja.

Uz radove se obavezno prilaže potpisana Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka.

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “TAJNE PRIČE ZMAJČEKA POZOJČEKA”

1.Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad na zadanu temu.

2.Na natječaju mogu sudjelovati svi osnovnoškolci  Republike Hrvatske.

3.Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 07.01.2020. – 31.05.2020. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni 07.06.2020. godine na službenoj stranici udruge Mlada pera, a slikovnica tiskana do Porcijunkulova 2020. godine (kraj srpnja – početak kolovoza).

4.Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik.

5.Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Za natječaj Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja  poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili  potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info . Ako se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice  i školom iz koje dolazi.

6.Radovi mogu biti popraćeni vlastitim ilustracijama kao  i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara  za eventualnu povredu autorskih prava nad ilustracijama.

7.Nagrade će biti 4 jednakovrijedne novčane: dvije za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske bez Međimurja, 1 za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca iz Međimurja bez Čakovca i 1 za najkreativniju i najpoučniju priču osnovnoškolaca s područja Grada Čakovca, svaka po 500,00 kn. Svi nagrađeni dobit će i plaketu Zlatno pero!

Novčana nagrada se isplaćuje jedino i isključivo na tekući ili žiro-račun dobitnika, odnosno roditelja, odnosno skrbnika. Novčana nagrada se ni u kojem slučaju neće isplatiti na račun škole iz koje dolazi učenik/ca!

8.Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:

– ako sudionik prekrši ova pravila,

– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

9.Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.