Putin najsiromašnijim afričkim zemljama oprostio dug od 20 milijardi dolara

Ruski predsjednik Vladimir Putin otpisao je dugove u iznosu od 20 milijardi dolara nekima od najsiromašnijih zemalja Afrike koje su dugovale Rusiji.

U povijesnom potezu, Rusija je priopćila Ujedinjenim narodima da kako bi Afrika napredovala, bogate zemlje trebaju ublažiti teret duga afričkih zemalja. “Naša zemlja poduzima korake za ublažavanje tereta duga afričkih zemalja. Dug za teško opterećene siromašne zemlje otpisali smo za više od 20 milijardi dolara kroz naš program ‘Dugovanja za razvoj’” – izjavio je zamjenik veleposlanika Rusije Dmitrij Polyansky tijekom svog govora na sastanku Vijeća sigurnosti o situaciji u Demokratskoj Republici Kongo, prenosi Fort Russ. Dodao je da je Rusija dodjelila sredstva za provedbu programa međunarodne pomoći za afričke zemlje putem MMF-a, Svjetske banke, WHO-a, UNICEF-a, Svjetskog programa hrane i Organizacije međunarodne civilne obrane. “Mi također pružamo pomoć na području zdravstva, a naša zemlja je bila jedna od prvih koja je reagirala na epidemiju ebole, dodjeljujući više od 60 milijuna dolara za borbu protiv te bolesti” – istaknuo je ruski diplomat.

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.