Stranke vas trebaju, a vaš novac još i više

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom
Svi mi živimo u velikoj, jako velikoj zabludi: mislimo kako je političarima najvažnije da napune vlastite džepove no to uopće nije istina. Važnije im je da napune stranačku kasu jer im puna stranačka kasa omogućuje marketing odnosno pranje mozga preko svih podobnih medija i njihov (re)izbor i tada oni mogu puniti džepove sami.

Znači, prvo stranačka kasa pa onda političarev džep.

Evo zoran primjer zašto to tvrdim, objava s FB stranice nezavisnog vijećnika Ivice Smolića iz Šenkovca:

Općina Šenkovec povećala sredstva političkim strankama za 67%, po sili zakona!

Dok drugi moraju protestirati, štrajkati i dugo pregovarati za puno manje, za stranke je donesen zakon prema kojem im sve općine i gradovi moraju dati puno više novca. Nema hoću neću, nema više ili manje, već sve propisano.

I da ne bi bilo da je za ovu godinu već isplaćeno, ima i poseban članak koji traži da se razlika za 2019. hitno isplati do kraja godine. Iako nitko nema to predviđeno u proračunu.

Sjetite se ovoga, kad na sljedećim izborima budete razmišljali između članova stranki i nezavisnih ljudi!

Stranke žele novac odmah, razumljivo, predsjednički su izbori, ne mogu sve direktno plaćati njihovi načelnici i gradonačelnici, ovo je “legalan” način da se iz općinskih i gradskih proračuna uzme još novaca za potrebe stranke. I nitko vas ne pita imate, nemate, jeste li zadovoljni time ili niste.

Ako ste nezadovoljni, država bi (čitaj stranke na vlasti) mogla kazniti vaše nezadovoljstvo!

Nedavno je bio 1. financijski štrajk privatnog sektora protiv kojeg su se odmah digle javne službe. Javna služba je javna služba, ima garantirane plaće, plaćeno bolovanje (za mnoge u privatnom sektoru samo bolovanje je nedostupno, a kamoli plaćeno bolovanje), fiksno radno vrijeme, pravo na štrajk itd. što je sve za privatni sektor samo luksuz koji si ne mogu dozvoliti. No ipak, organiziran je taj prvi štrajk. Posljedica tog štrajka:

Slučajnost ili odmazda licemjerne Vlade RH?

Iako je dosadašnja praksa Porezne uprave bila slanje opomene tek nakon 30-tak dana kašnjenja, nekoliko poduzetnika (glasnih podupiratelja inicijative štrajka privatnog sektora) primilo je ovog tjedna opomene već nakon tri dana kašnjenja uplate PDV-a.
Boji li se Vlada štrajka privatnog sektora pa je đonom krenula na štrajkaše radi nekoliko dana kašnjenja uplata poreza?
Ista ona Vlada koja podmiruje svoje financijske obveze prema privatnom sektoru sa zakašnjenjem od tisuću dana?

Toliko o ravnopravnosti javnog i privatnog!  I nemojte mi sada o nužnosti javnog sektora jer da, nužan je, neophodan i privatnom sektoru,  ali i pogodan za uhljebljivanje. Naravno da je i privatan sektor itekako potreban javnom iako to javni ne želi priznati, a mana mu je i da nije pogodan za uhljebljivanje i ne nudi nikakvu sigurnost i pogodnosti.

No vratimo se prvotnoj temi članka! Dakle, moramo napuniti džepove strankama i njihovim političarima. Osim ako biramo nezavisne, a to možemo već 22. prosinca! Ili ste vreća bez dna koja može to sve više financirati?

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.