Mjeseca borbe protiv ovisnosti – središnje obilježavanje u OŠ Ivanovec

Svake godine od 15. studenog do 15. prosinca obilježava se Mjesec borbe protiv ovisnosti. U tom razdoblju stručnjaci širu zajednicu nastoje osvijestiti o problemu bolesti ovisnosti i potaknuti na borbu protiv iste, a jedan od načina na koji to čine je ulaganje u preventivne aktivnosti i promicanje zdravih stilova života. Poseban naglasak stavlja se na djecu i mladež pa se uobičajeno tijekom godine u svim školama Međimurske županije provode programi i aktivnosti vezani uz obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti. U organizaciji Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije, Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Školskih preventivnih programa i ovogodišnjeg domaćina, Osnovne škole Ivanovec, održano je središnje obilježavanje kojem su se odazvale brojne učenice i učenici sa svojim mentorima, kao i zamjenica župana, ujedno predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije Sandra Herman, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payerl-Pal, dr.med sa suradnicama, voditeljicom Djelatnosti za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Dianom Uvodić Đurić, dr.med i rukovoditeljicom Djelatnosti školske medicine mr.sc. Narcisom Slugan, dr.med., županijska koordinatorica školskih preventivnih programa Andreja Zadravec Baranašić, ravnateljica Osnovne škole Ivanovec Palmina Novak te ostali stručni suradnici i članovi županijskog Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije.

Ove su godine u organizaciji školskih preventivnih programa u osnovnim i srednjim školama Međimurske županije, uz ostale aktivnosti, organizirane i radionice izrade stripova na temu „Ja odlučujem kako se obraniti od…“, a dio učeničkih radova izložen je u sportskoj dvorani Osnovne škole Ivanovec.

Srdačnu dobrodošlicu prisutnima je na samom početku zaželjela ravnateljica Osnovne škole Ivanovec Palmina Novak, nakon koje se obratila i ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije prim. Marina Payerl-Pal, dr.med. „Rezultati koje unazad nekoliko godina postižemo zaista su pozitivni te iz godine u godinu sve bolji. Zavod za javno zdravstvo sve svoje aktivnosti provodi multisektorski te bez svih vas i vašeg značajnog doprinosa i rada ne bismo bili tu gdje jesmo. Čestitam svoj djeci koja su uz pomoć mentora izradila izvrsne stripove.“

„Pred kraj još jedne kalendarske godine i Mjeseca borbe protiv ovisnosti želim vam zahvaliti na svim aktivnostima koje ste poduzimali tijekom čitave godine.“ – započela je svoje obraćanje zamjenica župana, ujedno predsjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Međimurske županije Sandra Herman. „Zajedno provodimo vrlo konkretne aktivnosti te jedino suradnjom možemo doći do željenih rezultata koji su u Međimurskoj županiji doista vidljivi. Ovo što radimo s učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim učiteljima i stručnim suradnicima daje velike rezultate te doprinosi boljem i kvalitetnijem životu čitave zajednice.“, zaključila je Herman.

Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec Dragica Benčik predstavila je bedževe s porukom „Daj me naj“ koje su unutar vrlo aktivne učeničke zadruge „Fijolica“ izradili učenici i njihovi mentori, dok je socijalna pedagoginja Petra Supina održala predavanje „Ovisnost u očima psihoterapeuta“, a trener Ante Goleš zanimljivu radionicu o samoobrani.

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.