Građani Srbije odbijaju novogodišnje koncerte i traže da se novac da bolesnoj djeci

Nakon Novosađana i građani Subotice prikupljaju potpise za peticiju tražeći od gradonačelnika Bogdana Labana i lokalnih vlasti da odustanu od dočeka godine na trgu i potroše taj novac za pomoć teško bolesnoj djeci i odraslima.
U peticiji “Budimo humani – Nova godina za Novi život” koja kruži društvenim mrežama, nekoliko građanskih organizacija, neformalnih grupa i pojedinaca koji su pokrenuli akciju kažu da život njihovih sugrađana ovisi o donatorima i tekstualnim porukama i zahtijevaju otkazivanje koncerta Goce Tržan i proslave.

  • Na ovaj način vlasti u Subotici postavile bi primjer ostalim lokalnim samoupravama da učine isto, odustanu od zabave za doček Nove godine, pokažu humanost i pomognu onima koji imaju samo jednu želju – preživjeti.

Građani predlažu da Laban osnuje poseban proračunski fond za lokalnu samoupravu koji bi bio namijenjen samo liječenju bolesnih građana.

  • Iva Zvekić, Aleksandar Šešlija i ostali naši sugrađani koji pate od teških bolesti prisiljeni su čekati liječničku terapiju ili biti operirani u inozemstvu. Takve operacije koštaju mnogo i nijedna od njih nije u stanju pružiti sredstva za liječenje. Podržite ih! Odustanite od proslave! Pokažite primjer! Osnujte poseban proračunski fond koji će biti namijenjen samo tim potrebama, u koji će sami građani moći uplaćivati ​​novac, a koji će se u prvom redu nadopunjavati preraspodjelom proračunskog novca svih građana – to se traži u peticiji građana.

Iz Gradske uprave nema službenih informacija o dočeku i koliko je novca grad izdvojio za proslavu, ali natječajna dokumentacija i obavijest o pokretanju pregovaračkog postupka objavljeni su na web stranici grada u rubrici javnih nabava bez raspisivanja natječaja za novogodišnji nastup Goce Tržan.

[give_form id=”6365″ show_title=”true” show_goal=”false” show_content=”none” display_style=”reveal” continue_button_title=”Donirajte djecu”]

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.