Natpis Tito vraćen na labinski Šoht

Obnova gradskog simbola, rudarskog šohta u Labinu postaje sve zanimljivija. Naime, o radovima na istom već se dosta pisalo i zaista su zapanjujući, ali ono što je još zanimljivije jedan je fenomen koji se proteklog vikenda dodatno naglasio nakon objave gradonačelnika Valtera Glavičića na svom službenom Facebook profilu.

Objava je glasila „Tito se vraća!!“ uz dvije fotografije na kojima se vidi kako se upravo montiraju slova na vrh tornja. Radi se naravno o natpisu Tito koji je vraćen na mjesto s kojeg je skinut prilikom početka obnove tornja, odnosno njegovog vrha. Natpis Tito vraćen je na vrh, potpuno obnovljen u sklopu projekta obnove rudarskog šohta za koji je Grad Labin osigurao sredstva putem Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu nešto većem od 2,4 milijuna kuna.

Veliki i zahtjevni projekt obnove zanimljiv je i iz razloga što je Grad Labin prvi put nositelj jednog ovako većeg međunarodnog projekta. Radovi su pri kraju, u tijeku su najzahtjevniji radovi na obnovi temelja šohta i poduporne konstrukcije, no ništa nije probudilo interes javnosti kao vraćanje slova na njegov vrh.

IZVOR: Glas Istre

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.