Gorkić je govorio o tome zašto štrajk nije ni crn ni bijel

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Ono što mene najviše smeta što danas učitelj nije ono što ja smatram učiteljem. Kad sam ja išao u školu, nastavniku je u prvom redu bilo važno prenijeti znanje učeniku, tako je barem meni ostalo u sjećanju. Danas je mnogim, ali zaista mnogima, iako na sreću ne svim učiteljima u prvom redu važno tko je roditelj kojeg djeteta u razredu! Nekad kad nisi znao pao si razred, danas sami odlikaši koji se slamaju na maturi! Zašto ima toliko odlikaša, zar smo toliko evoluirali naprijed od vremena kad sam ja išao u školu do danas? Iskreno, meni nije u prvom redu koeficijent niti plaća učitelja, meni je u prvom redu da učitelj bude učitelj, osoba koja djeci prenosi znanje onoliko koliko to dijete možete upiti, a ne onoliko koliko njegov roditelj može srediti! Ovo će biti grubo, ali tako ja na žalost to vidim, jako je važna politička opredijeljenost učitelja i kumstva jer se to pokupilo iz politike. I smatram da su djeca zbog toga zakinuta! Zato ne mogu reći bezuvjetno da podržavam štrajk. Ne! Podržavam najprije da učitelji budu učitelji! Kao oni neki koje poznajem, koji potiču djecu, koji se zalažu za djecu, koji usmjeravaju djecu! Ne kao oni koji se hvale time koja djeca kojih faca su u njihovom razredu! I bit ću do kraja iskren: ja ti to vidim ovako: kao što ima previše lažnih branitelja tako ima i previše lažnih učitelja! I na kraju, ono što nikad ne mogu niti neću izbaciti iz sebe: bio sam radničko dijete i sam sam radnik, običan radnik. Ne stidim se toga, ali me smeta da oni koji se prezrivo ophode prema meni traže podršku od mene! Pa me sad razapnite!

Kad ne znate kako mi smo tu da Vam pomognemo. Obratite nam se s punim povjerenjem i zajedničkim snagama nećemo znati kako!
Gorkić je govorio!

Tri stvari u koje politika ne bi smjela ni prismrditi:
– kultura,
– umjetnost,
– obrazovanje!
Za religiju se podrazumijeva da ništa ne bi smjela imati s politikom sama po sebi kao takva!
Gorkić je govorio!

 

Desila mi se najgora moguća stvar, postao sam predvidljiv!
Sad ću malo biti nevidljiv, a onda opet jako vidljiv!
Gorkić je govorio!

Znate li što je to sjećanje? To je misao u glavi, a ne okov na nozi! Gorkić je govorio!

Zašto u Hrvatskoj digitalizacija slabo napreduje? Ne može skupiti sve potrebne papire na šalterima! Gorkić je govorio!

Tko se slaže da se u zimsku opremu službeno ubaci i zimsko salo? Gorkić je govorio!

Svi restorani koji drže do sebe i imaju dobru hranu trebali bi zabraniti korištenje mobitela za vrijeme jela! Gorkić je govorio

Kažu neki da bi htjeli biti ćaknuti kao ja! Ha, pa ne dolazi se do toga samo tako, preko noći! Gorkić je govorio!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.