1. financijski štrajk privatnog sektora

Štrajk u školstvu koji još uvijek traje rezultirao je povećanjem plaće za sve koji plaću primaju iz državnog proračuna, a njih je oko 250 tisuća. Uvijek kada se približava kraj mandata neke vlade raste pritisak na povećanje plaća u javnom sektoru. Zahtjevima se redovito udovoljava, a troškovi javnog sektora nekontrolirano rastu.

U toj igri pravo glasa nema jedino privatni sektor, koji u konačnici sve to i financira, pa se postavlja pitanje je li moguće organizirati štrajk privatnog sektora, kako bi se i on izborio za svoje interese.

Izgleda da je moguće i 1. financijski štrajk privatnog sektora bit će 2. i 3. prosinca:

Hrvatsko gospodarstvo preopterećeno je visokim porezima koji su ujedno i glavna prepreka jačem gospodarskom rastu i povećanju materijalnog blagostanja građana ove zemlje.
Zaposlenici i poslodavci privatnog sektora, kao najbitniji punitelji proračuna, od Vlade RH zahtijevaju :
1. smanjenje poreza na dohodak na 8% uz podizanje neoporezivog praga plaće na medijan RH (5.500kn)
2. smanjenje PDVa na 22% za sve proizvode i usluge
3. smanjenje poreza na isplaćenu dobit na jedinstvenu stopu od 8%, uz ukidanje poreza na reinvestiranu/zadržanu dobit.
.
Provedbu poreznih rasterećenja očekujemo kroz tri jednaka godišnja ciklusa, počevši s 2020.godinom.
.
Štrajk upozorenja održat će se 2. i 3. prosinca, kad će biti suspendirane sve uplate prema državnom i lokalnim proračunima (PDV, porez na dobit, mirovinski i zdravstveni doprinosi, režije, …).
.
Ukoliko Vlada ne ukalkulira naše zahtjeve u proračun za iduću godinu i smanji poreze, štrajk će se produživati po dva radna dana svakog narednog mjeseca, sve do ispunjenja naših zahtjeva.

Osnivačima udruge nikako nije interes izazvati kašnjenja isplata mirovina ili plaća javnog sektora, već pritisnuti Vladu RH da porezno rastereti primanja zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora. Sektora iz čijeg se rada financira kompletan javni sektor (obrazovanje, zdravstvo, policija, vojska, …), a kojeg se nesmiljeno porezno guli i društveno gazi u zadnjih trideset godina, kažu u Udruženju zaposlenika i poslodavaca privatnog sektora.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.