25.10.2019., Cakovec - Akcija Posadi i ti jedno stablo u I. Osnovnoj skoli Cakovec. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U nastavak akcije „Posadi i ti jedno stablo“, uključene i osnovne škole s područja Grada Čakovca

Na području Grada Čakovca u četvrtak je započela višednevna akcija „Posadi i ti jedno stablo“, a prvi su u njoj sudjelovali Dječji vrtići „Cvrčak“ i „Cipelica“. Jučer je akcija nastavljena u osnovnim školama na području Grada, a odazvale su joj se sve škole, osim Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ koja je nedavno uredila zelene površine oko školske zgrade. U preostalih šest škola, ukupno je zasađeno 70 stabala.

Kao što je to bio slučaj i u vrtićima, akciju u osnovnim školama podržao je i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, posjetivši I. i II. OŠ Čakovec te Centar za odgoj i obrazovanje. Ravnatelj I. OŠ Čakovec, Siniša Stričak najavio je tom prigodom svečanost povodom 150. obljetnice škole, koja će se upriličiti u srijedu, 30. 11. u čakovečkom Centru za kulturu.

Jučerašnja sadnja hrasta u dvorištu ove škole, kojeg su zasadili istaknuti učenici, državni prvak u krosu Ivano Rodek i državna prvakinja u geografiji Korana Drakulić, također je bila posvećena velikoj obljetnici. U II. OŠ Čakovec na čakovečkom Jugu, kao i u Centru za odgoj i obrazovanje, akciji se odazvao velik broj učenika i njihovih učitelja, a isto je bilo i u ostalim školama.

U sklopu akcije „Posadi i ti jedno stablo“ , na širem području Grada Čakovca, zasadit će se više od 700 stabala, a u sklopu redovne sadnje koju provodi GP Čakom, još dodatnih 150 sadnica. Akcija se nastavlja i danas kada će stabla zasaditi udruge građana i građani sami, za što su se mogli prijaviti putem internetskih stranica Grada. Stabla će se danas prije podne, od 9 do 12 sati, saditi na tri udarne lokacije, a to su nasip uz Trnavu s južne strane, dio površine od trgovačkog centra KTC prema Lesnini te dječje igralište u ulici dr. Rudolfa Horvata.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.