Prva hrvatska kompaktna čistilica predstavljena u Koprivnici

Čistilicu LYNX proizvela je tvrtka RASCO iz Kalinovca, jedan od najvećih europskih proizvođača komunalne opreme

Njemačke autoceste čiste Rascovi snježni plugovi, najhladniji dijelovi Rusije koriste njihove posipače dok su sada proizveli jedinstvenu gradsku čistilicu koja efikasno održava urbane sredine i od koje se očekuje još snažniji proboj na domaćem i svjetskom tržištu. LYNX je prva hrvatska samohodna čistilica, koju je danas u Koprivnici predstavila domaća tvrtka RASCO, jedan od najvećih proizvođača opreme za održavanje komunalne infrastrukture u Europi. Njihovi pogoni u Kalinovcu kod Đurđevca i u Senti u Srbiji, zapošljavaju ukupno 470 ljudi, dok tvrtka 80 posto prihoda ostvaruje od izvoza. Više od 70 proizvoda iz portfelja kompanije izvozi se u preko 40 zemalja na pet kontinenata.

„LYNX je u potpunosti hrvatski proizvod namijenjen čišćenju urbanih sredina. Ovakav stroj treba svaka komunalna služba te se nadamo da će LYNX pronaći put do svakog grada i općine u Hrvatskoj. LYNX je zbog svojih kompaktnih dimenzija, autonomije rada, okretnosti, učinkovitosti, udobnosti i jedinstvenih tehničkih rješenja trenutno najnaprednija kompaktna čistilica na tržištu. Uz sve to i izvrsno izgleda, što ga svrstava u sam vrh ponude ovakvih vozila“, istaknuo je na predstavljanju voditelj marketinga Tomislav Paviša.

Predstavnici  komunalaca iz Podravine, Prigorja i Varaždinske županije, na radnoj su se prezentaciji mogli uvjeriti u jednostavno upravljanje ovim vozilom, udobnost i preglednost kabine za vozača te njegov moderan dizajn koji poprilično mijenja sliku o komunalnim vozilima kao neuglednim i robusnim strojevima.

Osim Koprivnice, LYNX je na road showu obišao još nekoliko hrvatskih gradova, dok se istovremeno van zemlje testira na tržištima Norveške, Švicarske i Španjolske. Sredinom sljedeće godine stiže i električna verzija ovog vozila kojeg Rasco razvija zajedno sa zagrebačkim Fakultetom elektrotehnike i računarstva. Projekt razvoja platforme LYNX sufinanciran je od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznosom od 16 milijuna kuna.

Tvrtka od LYNXa-a očekuje dobre prodajne rezultate i nova zapošljavanja što će joj omogućiti da na lokalnoj razini budu pokretač razvoja sjeverozapadne Hrvatske, dok na globalnoj namjeravaju postati najveći proizvođač komunalne opreme u Europi.

Inače, uz samohodna vozila, RASCO u svom programu nudi i nadogradnje za zimsko i ljetno održavanje svih vrsta prometne infrastrukture – od autocesta, preko brzih cesta i urbanih sredina pa sve do šumskih putova i vodotokova.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.