dm donirao 21.204 konzervi hrane za napuštene pse u Skloništu u Čakovcu

dm je predao donaciju od 21.204 konzervi hrane najvećem hrvatskom skloništu za napuštene životinje „Prijatelji“ iz Čakovca. Donacija je ostvarena uz pomoć dm-ovih pratitelja na Facebooku koji su se 4. listopada, na Svjetski dan zaštite životinja, pridružili dm-ovoj digitalnoj kampanji te u komentarima podijelili fotografije svojih kućnih ljubimaca, a dm je za svaku podijeljenu fotografiju odlučio donirati po jednu konzervu hrane svoje robne marke Dein Bestes za napuštene pse u Skloništu u Čakovcu.

„dm već tradicionalno tijekom listopada, mjeseca u kojem se obilježava Svjetski dan zaštite životinja, podsjeća građane na važnost brige o životinjama i omogućuje im da sudjeluju u projektima koji su usmjereni na pomoć napuštenim životinjama. Raduje nas što je velik broj naših pratitelja na Facebooku prepoznao našu inicijativu i pridružio nam se u prikupljanju donacije kojom napuštenim krznenim prijateljima boravak u Skloništu u Čakovcu želimo učiniti lakšim i ugodnijim“, istaknuo je Ivan Horvat, menadžer Marketinga i PR-a u dm-u.  

Sklonište za napuštene životinje „Prijatelji“, kojim upravlja ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec, trenutno brine o 560 napuštenih pasa, a svaki im je mjesec potrebno oko pet tona hrane. O zbrinutim psima, koji su uglavnom smješteni u dvorištima s kućicama, a među njima ima velikih i malih, odraslih i štenaca, ali i starijih koji teže pronalaze novi dom, brine 11 djelatnika te tridesetak volontera.

Uime naših krznenih prijatelja, djelatnika i volontera koji brinu o njima, od srca zahvaljujemo dm-u i svim građanima koji su se pridružili ovoj donaciji. Ponosni smo što velik broj naših sugrađana pokazuje senzibilitet prema problemu napuštenih životinja diljem Hrvatske, što nas potiče da i nadalje ustrajemo u svojim projektima edukacije, osobito mlađih naraštaja, o tome koliko je odgovorno ponašanje vlasnika kućnih ljubimaca važno i za ljubimce, ali i za cijelu zajednicu“, istaknula je Aleksandra Hampamer, voditeljica čakovečkog skloništa.

Donacija dm-a, uz pomoć pratitelja na Facebooku, dio je dm-ove višegodišnje kampanje „Kad se naše šape slože“ kojom dm želi podsjetiti na važnost koju životinje imaju u našem svakodnevnom životu. U sklopu kampanje, dm je podržao izradu 15.000 edukativnih slikovnica „Dijete i pas“ koje će udruge diljem Hrvatske koristiti za edukaciju mališana kako bi doprinijele smanjenju broja napuštenih životinja. Naime, prema podacima Mreže za zaštitu životinja, samo skloništa za napuštene životinje u Zadru, Virovitici, Rijeci, Dubrovniku, Čakovcu i Zagrebu godišnje udome više od 2.500 pasa.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.