Oglasi

Učenici, osvojite bogate novčane nagrade

Započela je nova školska godina, a završit će dva literarna natječaja Udruge Mlada pera koji su započeli, pogađate, dok je završavala stara školska godina. U oba natječaja učenici mogu osvojiti novčane nagrade: 1.000,00 kn i plaketu Zlatno pero za 1.mjesto,  750,00 kn i plaketu Srebrno pero za 2. mjesto i  500,00 kn i plaketu Brončano pero za 3. mjesto.

Prvi natječaj, Piši na jeziku kojim se najlakše izražavaš – različitim jezicima na istome putu završava 30. rujna 2019. godine, a tema je za sve učenike osnovnih škola ista jer pojam različitost ima vrlo široko značenje i može se primijeniti na bezbroj područja, pa neka svaki pojedinac piše o onoj temi/području na koje ga pojam različitost prvo ili najviše asocira, ili ga neka radnja najbolje opisuje, ali na svom materinjem jeziku, dijalektu ili čak i umjetnom jeziku koji on smatra važnim u svom životu/razvoju. Bude li to bednjanski dijalekt, latinski ili klingonski jezik, važno je da dobijemo i verziju na hrvatskom jeziku koja odgovara originalu.

Različitim jezicima na istome putu
Različitim jezicima na istome putu

Drugi natječaj, Koja je dobitna kombinacija? završava 31. listopada 2019. godine, u njemu se natječu dijete i roditelj. Svoj literarni uradak o bilo kojoj temi moraju poslati maloljetno dijete u trenutku slanja rada i roditelj, no svi će svoj literarni uradak morati započeti istom rečenicom: Bio bi to još jedan sasvim običan dan, da nije…(rečenicu nastavlja autor/ica). Traži se koja kombinacija će biti najkreativnija: kći-majka, kći-otac, sin-majka ili sin-otac? U obzir dolaze i djede i bake!

Koja je dobitna kombinacija?

Zato dragi učenici, olovke u ruke, odnosno tipkovnice pod prste i osvojite bogate novčane nagrade! Sve informacije pronađite na stranici Udruge Mlada pera!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Oglasi
eurorad.ck@hi.htnet.hr
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: