Tko je gospodin Woodstock?

Ovaj tekst je prvenstveno namijenjen mladima, a stariji ga smiju korigirati. Molim svakoga da se sam svrsta u grupu mlađi ili stariji.

Dakle mladi, znate li tko je gospodin Woodstock?  Naime, jedan Woodstock se dogodio prije 50 godina!

Kako bi danas izgledao? Odaberite 32 najbolja glazbena izvođača današnjice. Pri tome mislim na 32 glazbenika ili grupe koji imaju kvalitetan glazbeni opus, a ne tonu silikona i plastike u usnama, sisama i dupetu! Jeste odabrali 32 najboljih? Uh pardon, zaboravio sam napomenuti: svjetski najboljih! E sad zamislite da možete prisustvovati tom koncertu puna 3 dana, vi i još pola milijuna drugih kojima ne smeta tko ste, što ste, čiji ste! Kužite? 500.000 ljudi uživa na koncertu i živo im se fućka jeste bijel, žuti, crni, Hrvat, Srbin, hadezeovac, esdepeovac, heteroseksualac ili metroseksualac ili aseksualac! Vi svi zajedno prosvjedujete protiv rata, koristite 420  i uživate u live glazbi najboljih glazbenika svijeta!

Mislim, nikada nikome nigdje nije uspjelo ni imitirati ni ponoviti, a kamoli nadmašiti Woodstock! Nego, ima li u kurikulumu bilo kakvog spomena o Woodstocku, ne nužno iz glazbenog odgoja, možda iz povijesti. I onda se ne bi desilo da danas jedan mladić upita: A tko je gospodin Woodstock?

Mladi, imate nevjerojatnu sreću!!!

Zrinski Art Festival poziva vas da date svoj danak pedesetoj obljetnici Woodstocka, najvećeg okupljanja mladih 1969. godine. Woodstock nije bio samo koncert on je bio najšira mirotvorna baza koja je pokrenula mlade širom svijeta i podizala razinu svijesti za kreiranje novog duha vremena koji će stvoriti pravedniji zdraviji i sretniji svijet, svijet kakvom i kojem još uvijek stremimo.

Umjetnici su oduvijek bili i ostali svijest društva i kao takvi svi ste pozvani da svojim djelima, prisustvom i dobrom voljom ponudite danak Woodstocku i uključite se u stvaranje pozitivnih vibracija.

Slobodno povedete i roditelje i djede i bake i iskoristite njihove emocije na licu mjesta pa ih ispitajte o paroli ‘Seks, droga i rock’n’roll’ i kakva je bila njihova uloga u tome. Na tom koncertu su rođene i tri bebe, a pitanje je koliko ih je na tom koncertu i zbog tog koncerta začeto! Preispitajte malo datume rođenja svojih roditelja! Koncert je bio 15. do 18. kolovoza 1969. godine, tko ima nekog u obitelji rođenog 9 mjeseci kasnije?

Sad ste shvatili, Woodstock je bio nešto što povijest ne može izbrisati! Zato posjetite Zrinski Art Festival 6. rujna do 8. rujna i izvucite tajne svojih staraca!

Danas vas organizatori pozivaju riječima

Pridružite nam se u kreiranju duha vremena u kojem ne postoji mržnja već samo spontani oblici bezuvjetne ljubavi, koja uvijek povezuje sva bića u našem beskrajnom univerzumu. Mjesto u kojem nas umjetnost, barem na čas pretvara u bezbrižna i bezvremenska bića. Nošeni zanosom, stvaramo novu sanjivu realnost.

Vidimo se!

PS: možete se fotkati i poslati nam slike, dokažite starcima da i vi možete biti otkačeni u miru i ljubavi!

Slobodno povedete i roditelje i djede i bake i iskoristite njihove emocije na licu mjesta pa ih ispitajte o paroli ‘Seks, droga i rock’n’roll’ i kakva je bila njihova uloga u tome.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.