Kako kupiti odijelo – upute muškarcima iz prve ruke

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Za manje od mjesec dana stat ću pred oltar. Ne bojte se, ne moram ništa reći, štoviše, dobio sam i preporuke da ništa ne govorim. Nema veze, i tako ću se vjerojatno samo ceriti ko telac od uha do uha! No uglavnom, za tu veri spešl priliku, i ne samo veri spešl nego i vrlo svečanu priliku treba mi veri spešl odnosno svečano odijelo. Znači, ne samo hlače i sako nego ono, tuto kompleto: hlače, prsluk, sako, kravata, ukrasna igla, dekorativni rupčić u džepu, a ponegdje dobijete još i košulju u kompletu! (Ja osobno bih u taj komplet dodao još i donje rublje i čarape koje se slažu s kravatom, ali tko mene nešto pita!)

U pravilu muškima nije teško kupiti odijelo. Pod uvjetom da su normalno građeni i u čvrstoj vezi. Ovo normalno građeni je vrlo važno, a čvrsta veza još važnije! Ne brak, nego čvrsta veza! Znači normalno građen muškarac dođe u kupovinu odijela sa svojom čvrstom vezom. Prvo, budući da je normalno građen, već u startu mu odgovara 90 % odijela u trgovini! A budući da je u čvrstoj vezi i ne smije nikako pokolebati tu čvrstu vezu, on će samo stajati, preoblačiti ono što mu čvrsta veza bude donosila da preoblači pa opet stajati dok će čvrsta veza i prodavačica ocjenjivati ukupni dojam. (Ako vam i prodavačica veli da se okrenete, onda je to pravo odijelo za vas, jer prodavačica vam ocjenjuje stražnjicu u odijelu!) Znači, vi normalno građeni i s čvrstom vezom ne morate brinuti oko ničega osim naravno platite na kraju račun jer ipak je to vaše odijelo koje vam je odabrala vaša čvrsta veza!

E sad, na opću žalost, postojimo i mi koji smo pa recimo malo niži, ali smo za to koliko smo niži zato širi, to je ta neka kompenzacija, neki kompromis našega tijela. Nama već u startu ne odgovara 90 % odijela u trgovini! Zatim, prvo i osnovno, računa se da mi više nismo u čvrstoj vezi nego smo u braku, to znači da prvo idemo sami razgledati, s namjerom da bez ikakvog isprobavanja odaberemo odijelo, a poslije samo dovedemo svoju bolju polovicu (e to je prava čvrsta veza inače!) da nam da blagoslov za kupnju odijela. Samo treba savladati onu jednu prepreku – prodavačicu! Problem s njom je u tome što je ženskog spola i kao da su sve žene svijeta u nekoj uroti kad muškarac kupuje odijelo bez žene. Naime, vrlo laskavim i lukavim riječima ona će vas navesti da isprobate barem sako, tek ono, ko fol, da si nekako predoči koji broj bi vam trebao. I onda vam onako usput napomene da ovi tu sakoi ispred vas nisu za vas nego za normalne muškarce pa bi na vama visjeli kao haljina. Time vas je načinila nesigurnim i uhvatila u svoje kandže. Više vam nema spasa. Nakon što isprobate nekoliko sakoa istih veličina, ali različitih krojeva naći ćete (zapravo, ona će naći) onaj koji vam stoji kao saliven. E sad, ipak bi trebalo probati hlače, tek reda radi da se vidi jesmo li još u istoj veličini. I kao nekom čarolijom, hlače čak možete uzeti broj manje osim ako ih ne želite navući do pupka. Znači ako ste uzeli sako broj 56, hlače uzimate broj 54 (jer broj 55 ne postoji, za one koji nisu znali). Znači imate hlače od jednog odijela i sako od drugog odijela, što nas dovodi do prvog savjeta kad budete išli sami kupovati odijelo: odmah zatražite odijelo koje je od istog materijala i jednake boje, ali ga ima i u veličini 54 i 56 (ili koja već vama odgovara, naravno, ali da postoje oba broja da od jednog uzmete hlače, a od drugog sako)!
Sada se odmah pojavljuje novi problem, prsluk! Ovaj od odijela veličine 54 ili veličine 56? Oba odgovora su kriva! Treba vam prsluk od trećeg odijela jer je taj šivani upravo prema zaobljenju vašeg trbuha. Tu ima jedna caka, taj prsluk može biti druge boje, uopće ne mora biti boje kao sako i hlače! Aha, to sigurno niste znali! A prodavačica će vam odmah ponuditi barem tri, no kad će spaziti vaš pogled nesnalaženja gurnut će vam u ruke onaj koji najbolje odgovara. I još kravatu i dekorativni rupčić! I sad ste vi ponosni jer ste skompletirali odijelo! U tom trenutku nemojte napraviti fatalnu grešku, sliknuti odijelo i staviti sliku u obiteljski chat jer koliko je djece, toliko će biti primjedbi! To je sigurno kao Pitagorin poučak i Fermatov teorem u kompletu s Einsteinovom teorijom relativnosti!
No ako to i napravite, probajte nekako lopticu prebaciti na ženina leđa! Jer, sad kad ste vi iskompletirali odijelo i spremni ste dovesti svoju bolju polovicu da vidi vaš odabir i da vam blagoslov za kupnju istoga, ona će vam reći: može, samo budemo prije još pogledali u tom i tom dućanu!

Dakle, poštovani muškarci, bez obzira jeste li u čvrstoj vezi ili braku, nemojte se mučiti i ići kupovati odijelo bez svoje bolje polovice!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.