dm predao donaciju vrijednu 14.000 kuna Općoj bolnici Varaždin

dm-ovu donaciju OB Varaždin uložit će u nabavu infuzijske pumpe za Odjel za pedijatriju

U četvrtak, 19. rujna dm je predao donaciju vrijednu 14.000 kuna Općoj bolnici Varaždin za kupovinu infuzijske pumpe koja će olakšati i ubrzati liječenje malenih pacijenata na Odjelu za pedijatriju varaždinske bolnice.

Donaciju varaždinskoj bolnici podržali su dm-ovi kupci koji su 24. kolovoza obavili kupovinu u dm-ovoj prodavaonici u Varaždinu. Njih je na blagajni dočekao glumac Jan Kerekeš koji se rado uključio u dm-ovu inicijativu i svoj doprinos dao preuzevši ulogu dm-ovog prodavača, u kojoj se snašao odlično. Tijekom dva sata rada na blagajni poznati Varaždinac u blagajnu je „spremio“ 14.000 kuna, koje je dm zatim donirao Općoj bolnici Varaždin.

Veliko hvala dm-u koji je prepoznao potrebe naše zajednice i donaciju namijenio djeci koja se liječe u varaždinskoj bolnici. Naš grad može biti ponosan što ima susjede kao što su dm i Jan Kerekeš koji su uvijek spremni pružiti pomoć tamo gdje je najpotrebnija. Novac koji je dm donirao uložit ćemo u kupovinu infuzijske pumpe za Odjel za pedijatriju kako bi naši maleni pacijenti proveli što manje vremena u bolnici, a što više vremena sa svojim obiteljima i prijateljima“, izjavio je dr. med Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin prilikom primopredaje donacije.

„U dm-u uvijek nastojimo prepoznati potrebe zajednice u kojoj poslujemo i živimo, s posebnim naglaskom na potrebe zdravstvenih ustanova i osjetljivih skupina poput djece. Želimo osnaživati lokalne zajednice te doprinijeti zdravlju i kvaliteti života naših sugrađana. Zahvalni smo i ponosni što nam pozitivni poslovni rezultati omogućuju da ulažemo u projekte poput ovog i što smo dobili priliku unaprijediti rad Odjela za pedijatriju Opće bolnice Varaždin, kako bi mališani imali još bolju zdravstvenu skrb“, naglasila je Dijana Košić, područna menadžerica u dm-u.

Infuzijske pumpe koriste se pri transfuziji krvi ili kako bi se pacijentima postupno davale male količine tekućine, parenteralnih otopina i enteralne hrane. Infuzijska pumpa koju je dm donirao varaždinskoj  bolnici spada u medicinsku opremu koja se vrlo često primjenjuje te će značajno doprinijeti kvalitetnijoj njezi pacijenata.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.