U Vinkovcima održani 5. Dani salaša Tena uz bogati gastronomsko-zabavni program

Na radost svih zaljubljenika u tradicijske običaje i dobru zabavu u nedjelju su u Vinkovcima održani 5. Dani salaša Tena. U sklopu ove gastronomsko-zabavne manifestacije, koju organizira društvo Boso, održano je natjecanje u pripremi pekmeza od plavih šljiva, popularno nazvano Pekmezijada. Svoje snage u umijeću kuhanja pekmeza odmjerile su 32 ekipe koje su ga pripremale na tradicionalan način u kotlovima, a najukusniji je bio pekmez ekipe Namještaj Salopek iz Ivankova. Drugo mjesto pripalo je prošlogodišnjim pobjednicama Veziljama Cerić, dok su treće mjesto zauzele Druge iz Vrbanje.

TRADICIONALNO NATJECANJE U PRIPREMI NAJUKUSNIJEG PEKZMEZA

Manifestacijom Dani salaša Tena nastojimo svake godine posjetiteljima prezentirati te približiti naše jedinstvene slavonske običaje. Možemo reći kako smo iznimno zadovoljni što svake godine manifestaciju, uz središnji događaj Pekmezijadu i dječji nogometni turnir, posjećuje sve više posjetitelja, ali i kako svake godine imamo sve više natjecateljskih ekipa koje nastoje osvojiti titulu najboljeg pekmeza. Pekmezijada je prije svega izvrsna prilika za druženjem uz promociju domaćih proizvoda“, izjavio je Bosiljko Stanić, direktor poduzeća Boso, u čijem se vlasništvu nalazi salaš Tena.

Uz bogato uređene stolove sudionika Pekmezijade, posjetitelji jedinstvenog ambijenta salaša Tena imali su priliku uživati u najvećem do sada Sajmu autohtonih slavonskih proizvoda koji je nudio zanimljiv izbor domaćih proizvoda i rukotvorina.

TRADICIONALNO NATJECANJE U PRIPREMI NAJUKUSNIJEG PEKZMEZA

Za veliki broj posjetitelja i ekipa koje su se borile za titulu najukusnijeg pekmeza, organizatori su pripremili najbolje od slavonske kuhinje, od slavonskog čobanca, jela ispod peke pa sve do šarana na rašljama.

TRADICIONALNO NATJECANJE U PRIPREMI NAJUKUSNIJEG PEKZMEZA

Dok se Teninim salašom širio miris pekmeza, najmlađi posjetitelji uživali su u 4. Dječjem turniru u malom nogometu. Pobjednička ekipa malonogometnog turnira bila je ekipa HNK Vinkovci, drugo mjesto pripalo je ekipi Mladost Bicko selo, a treće ekipi Akademija Atletico 1919 iz Orašja.

TRADICIONALNO NATJECANJE U PRIPREMI NAJUKUSNIJEG PEKZMEZA

Cjelodnevno druženje i veselu atmosferu, koja je postala simbol Dana salaša Tena, upotpunila je večernjim koncertom Indira Forza, koja je okupila ljubitelje dobre glazbe te se pobrinula da ovogodišnja manifestacija završi na nezaboravan način.

TRADICIONALNO NATJECANJE U PRIPREMI NAJUKUSNIJEG PEKZMEZA

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.