Pozojček by Fantasy Factory

Priče Zmajčeka Pozojčeka: 800-ti rođendan

Vatromet je obasjavao nebo nad Starim gradom. Boje su se razlijevale po nebu prskajući na sve strane, a onda su u jednom trenutku ispisale brojku 800, a okupljeni su počeli pjevati Sretan rođendan ti! On je stajao povrh jezerca i na oči su mu došle suze radosnice! Danas mu je rođendan, okruglo osamstoti. Malo tko se može pohvaliti da ima 800 godina, zapravo, od svih prisutnih jedino toranj Starog grada i on, Zmajček Pozojček!
Kako vrijeme leti, kao da je jučer bilo dok je bio još beba rođena baš u vrijeme dok je Demeter Csák sagradio ovaj toranj, upravo iznad njegovog doma. Kako je odrastao, tako se Stari grad širio, Pozojček je širio tunele ispod Starog grada igrajući se skrivača sa Buzad-Haholdima, Gisingovcima, Lackovićima, Kanižajima, grofovima Celjskim, Erneštima, Zrinskim, Althanima, Feštetićima i još mnogima drugima, no najdraži su mi bili Zrinski i Frankopani. Koliko li je samo suza prolio na  oproštajno pismo Petra Zrinskog Ani Katarini Zrinskoj, toliko da je oko Starog grada nastalo jezero! No to je priča za neku drugu priliku, danas veselo jer danas je Zmajčeku Pozojčeku rođendan! Nakon što ugasi svih 800 svjećica na rođendanskoj torti, prisjećat će se priča iz svog kratkog dosadašnjeg zmajskog života, a nakon što ih ispriča, ovdje će biti prvo objavljene. Zato, pratite priče Zmajčeka Pozojčeka!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.