Godišnja reklama na portalu Međimurje info za 200 kn donacije Udruzi Mlada pera

Sa zadovoljstvom Vam nudimo mogućnost godišnje reklame za samo 200 kn donacije Udruzi Mlada pera.

Udruga Mlada pera promiče dječje literarno stvaralaštvo i blogiranje. Do sada je izdala dva zbornika i jednu slikovnicu s dječjim literarnim radovima.  Donirate li 200 kn udruzi Mlada pera portal Međimurje info će u znak zahvalnosti punih godinu dana rotirati Vaš banner dimenzija 728×90 ili 300×250, a na web stranici Udruge trajno ostajete navedeni kao godišnji donator.

Želite li objavu PR članka na portalu gdje članak ostaje u arhivi nakon toga dovoljno je da donirate samo 350 kn Udruzi Mlada pera!

Želite li neku drugu opciju reklamiranja uz donaciju Udruzi Mlada pera , slobodno nas kontaktirajte. Donacije se vrše na žiro račun udruge HR3124020061100838696 pri Erste banci (SWIFT / BIC: ESBCHR22 ), svrha uplate: DONACIJA.

Mlada pera je udruga za promicanje dječjeg literarnog stvaralaštva i blogiranja. Nevladina je, nestranačka i neprofitna udruga građana. Cilj Udruge je promicanje dječjeg, mladenačkog, učeničkog i studentskog literarnog stvaralaštva, poticanje na blogiranje osoba svih uzrasta te aktivno sudjelovanje u komentiranju društvenih, sportskih, kulturnih i socijalnih događanja.
Nakon osnivanja udruge u srpnju 2017. godine, nakon samo devet mjeseci postojanja, udruga Mlada pera dodijelila je svoja prva pera mladim literatima osnovnih škola. Nakon natječaja na temu različitost i ocjene žirija, u ožujku 2018. godine uručene su plakete Zlatno, Srebrno i Brončano pero te diplome i nagrade njihovim vlasnicima, autorima triju najkreativnijih i najoriginalnijih radova odabranim između 266 mladih autora/ica i 154 literarna rada. Svi pristigli radovi objavljeni su u zborniku Različitost je najzanimljivija boja života, a svoj besplatni primjerak zbornika dobili su svi mladi autori i njihove školske knjižnice.
Zatim je u periodu 01.04. – 15.07.2018. godine bio natječaj Nikad ne bi pogodio! u dvije kategorije: za osnovnoškolce i srednjoškolce.
Cilj natječaja bio je potaknuti mlade na razmišljanje o vlastitu zavičaju i o tome što je za njih rodni kraj.
Ljeto je bilo posvećeno srednjoškolcima uz natječaj Ljetni dnevnik, ali na moj način! Cilj nije bio vidjeti tko je ljepše proveo ljeto, nego tko je kreativnije opisao provođenje ljeta.
U jednoj godini izašao je tako i drugi zbornik dječjih radova u nakladi udruge Mlada pera pod nazivom koji apsolutno opisuje tko su mladi literati: Top generacija!
U zborniku su objavljeni svi radovi pristigli na natječaje Nikad ne bi pogodio! i Ljetni dnevnik, ali na moj način! te izbor između 227 literarnih uradaka objavljenih do tada na portalu udruge Top generacija!
U udruzi Mlada pera također su odlučili odati priznanje školama koje su se posebno iskazale u literarnom radu s djecom i odazivom na oba natječaja za osnovnoškolce dodijelivši im titulu „Izvor literarnog izražavanja mladih“. Plaketa povodom toga uručene su OŠ Šijana u Puli i OŠ Gornji Mihaljevec .
Ovu godinu udruga Mlada pera okrunila je izdavanjem slikovnice Vitezovi Proljetne livade koja je rezultat natječaja na kojem su timovi od dva člana (učenik nižeg i učenik višeg razreda) trebala nastaviti zadane priče ili napisati svoje s jednim, dvoje, troje ili sve četvero viteza Proljetne livade (dječak Filip, dodo ptica Picek, vrtni patuljak Vanček i delfin Benđi) . Slikovnica je posvećena malom Matiji Gluhinić i njegovom prijatelju Downu. Vrlo inspirativno i kreativno ilustrirana slikovnica mladih autora namijenjena je prvenstveno djeci vrtićke dobi i prvašićima pa je red da njima i dođe u ruke. To je bio zadatak i prvog ambasadora Udruge Mlada pera, mladog Daruvarčanina Luke Prgića koji je sve poznatiji pa time polako postaje i uzor i tom najmlađem uzrastu. Logičan izbor da upravo on svom kraju podijeli slikovnice djeci! Slikovnica je podijeljena vrtićima, školama, centrima za skrb, udrugama i knjižnicama u Maloj Subotici, Štrigovi, Daruvaru, Oriovcu, Gornjem Mihaljevcu, Zagrebu, Donjoj Zelini, Ljubešćici, Otoku, Višnjevcu, Lipiku, Našicama, Magadenovcu, Bariloviću, Vrgorcu, Velikoj, Virovitici, Varaždinu, Rakovom Potoku, Pleternici, Slunju, Čepinu, Slatini, Novoj Rači i naravno Čakovcu, gdje je sjedište udruge Mlada pera.
U tijeku su dva natječaja: Različitim jezicima na istome putu (da bismo naučili mlade da postanu građani svijeta prvo ih treba naučiti cijeniti svoju vlastitu kulturu i duhovnu baštinu, ali im pokazati i načine poštovanja različitosti drugih kultura) te natječaj Koja je dobitna kombinacija? (Uobičajeno je da se organizira i potiče zajedničko igranje djeteta i roditelja. Udruga Mlada pera želi ih izazvati na zajedničko literarno kreativno stvaranje. Dok se kod djeteta razvija literarna kreativnost, roditelj se potiče na aktivnost blogiranja).
Jer, ne zaboravite, kreativnost je kad sliku koja vas je ostavila bez teksta možete opisati s tisuću riječi.

Gorkić Taradi
Predsjednik Udruge Mlada pera

Godišnja reklama na portalu Međimurje info za 200 kn donacije Udruzi Mlada pera

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.