Oglasi

Dejan Kovač s Princetona ušao u utrku za predsjednika Hrvatske

Ekonomist s američkog sveučilišta Princeton Dejan Kovač danas je istaknuo svoju kandidaturu za hrvatskog predsjednika, najavljujući javne nabave, predstečajne nagodbe i subvencije kao ključne točke svoje kampanje, u čemu ga je podržao HSLS.

Kovač, koji je član Američkog ekonomskog društva i Kraljevskog ekonomskog društva te prvi Hrvat zaposlen na Woodrow Wilson školi javnih i međunarodnih odnosa svoju kandidaturu objavio je, kaže ne slučajno na dan kada je započela oslobodilačka vojno-redarstvena operacija Oluja.

“Vrijeme je da hrvatski političari koji su stvorili probleme prestanu prodavati bolju prošlost, vrijeme je da se okrenemo budućnosti. Oni koji su probleme stvorili sigurno ih neće riješiti, njih zanima samo održavanje ‘statusa quo’ i njihovih pozicija”, poručio je Kovač.

Za datum objave svoje kandidature rekao je da nije slučajno odabran jer nam je Oluja pokazatelj da je za promjene treba hrabrosti.

Smatra da se 24 godine nakon Oluje domoljublje treba pokazivati radom i sposobnošću a ne rukom na srcu.

Kovač drži da je on kandidat produktivne Hrvatske, nažalost, šutljive i tihe, koja radi, stvara i pošteno se bori dok im oni s vezama svakodnevno gaze dostojanstvo.

„Došlo je vrijeme da se glas te produktivne Hrvatske jasno i glasno čuje“, poručio je Kovač.

U predsjedničku utrku se uključio jer vjeruje kako je vrijeme da građani preuzmu odgovornost i aktivniju ulogu u društvu.

Javne nabave, predstečajne nagodbe i subvencije bit će ključne točke njegove kampanje.

Predstečajne nagodbe, kako ističe, pokazale su svu neuređenost našeg poduzetničkog, ali i pravosudnog sustava, a kada je riječ o subvencijama, Hrvatska je jedina država koja ne želi javno pokazati kome ih daje.

“To su tri izvora putem kojih se ispumpava novac iz državnog proračuna. Taj gordijski mač može se presjeći jednim udarcem, a taj mač je transparentnost kroz digitalizaciju”, zaključio je taj kandidat, dodajući da na političkoj sceni svi govore o korupciji, ali samo apstraktno.

HSLS je priopćio da podržava tog nezavisnog kandidata.

_____________________INTERMEZZO_________________

_____________________________________________________

Oglasi
Dinamic Trade
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

%d blogeri kao ovaj: