Članovi Rammsteina poljubili se usred koncerta i poslali poruku Putinu

Usred koncerta na stadionu Lužniki u Moskvi članovi njemačke metal grupe Rammstein jasno su dali do znanja što misle o odnosu ruskih vlasti prema tamošnjoj LGBT zajednici. Gitaristi Paul Landers i Richard Kruspe poljubili su se u usta i izazvali ovacije.

Taj su trenutak objavili i na svom Instagramu uz komentar: “Rusijo, volimo te.” Poljubili su se u znak protesta protiv tzv. ruskog zakona o gay propagandi koji je donesen 2013., a potpisao ga je predsjednik Vladimir Putin. Namjera mu je “zaštititi djecu od izlaganja homoseksualnosti”, a ako ga prekrše, stranci mogu biti zadržani i do 15 dana u zatvoru te deportirani.

Grupa Rammstein je pri kraju prvog dijela velike dvogodišnje turneje u sklopu koje će nekoliko puta proputovati Europu. Nakon Moskve do kraja ljeta svirat će u Latviji, Finskoj, Švedskoj, Norveškoj i Austriji, a turneju nastavljaju u lipnju iduće godine.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.