U Čakovcu počelo Prvenstvo Hrvatske u tenisu za seniore i seniorke

Nakon dva dana kvalifikacija, u ponedjeljak, 1. srpnja 2019. godine na terenima Teniskog kluba Franjo Punčec svečano je otvoreno Prvenstvo Hrvatske u tenisu za seniore i seniorke. „Državno seniorsko prvenstvo najviši je stupanj sportskog natjecanja na nacionalnom nivou te vjerujem da svaki sportaš u svojim planovima ima sudjelovanje i osvajanje ovog tipa natjecanja. Motiv dolaska sportaša na turnire je rezultat, a jedan od motiva dolaska je sigurno i sredina u koju dolazite te ćemo se mi potruditi da organizacija i dalje bude na što kvalitetnijoj razini i da se osjećate što ugodnije u Međimurju. “, rekao je predsjednik TK „Franjo Punčec“ Čakovec Josip Sabolek poželivši dobrodošlicu sudionicima i gostima.

Teniski klub „Franjo Punčec“ domaćin je ovog natjecanja već nekoliko godina što je dokaz dobre organizacije, infrastrukture, truda i motivacije članova kluba da tenis u Međimurju dovedu na što veću razinu. Svake godine Klub je organizator više značajnih teniskih manifestacija i međunarodnih turnira poput Croatia cupa za dječake i djevojčice, Marin Šuica junior open turnira i profesionalnog turnira Punčec Open.  Sportska direktorica Hrvatskog teniskog saveza Jelena Kostanić izrazila je zadovoljstvo odazivom tenisača i tenisačica kao i organizacijom te je istaknula da je ovo turnir na kojemu se izgrađuju i dokazuju hrvatska teniska imena. „Razvoj sporta u Međimurju ima bogatu i dugu tradiciju,  a poznati smo kao sredina u kojoj potičemo razvoj sporta. Naše Međimurke i Međimurci nižu uspjehe u najrazličitijim sportskim granama,  rekreativno i profesionalno te smo ponosni što se možemo pohvaliti i teniskim imenima kao što su Franjo Punčec nekad, a danas našom mladom Antonijom Ružić.“, rekao je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je proglasio turnir službeno otvorenim i poželio svim sudionicima sreću i dobar rezultat.

Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke održava se u pojedinačnoj kategoriji te muškim, ženskim i mješovitim parovima. U kvalifikacijski dio natjecanja prijavilo oko stotinjak natjecatelja, dok se u glavnom dijelu turnira natječu 32 tenisača i 32 tenisačice. Boje Međimurja brane Teodor Zlatar, Vinko Brkić i Matija Balaž iz TK „Franjo Punčec“ Čakovec.

Turnir se održava od subote, 29. lipnja do četvrtka, 4. srpnja 2019. kada je predviđeno održavanje završnih susreta.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.