Štićenica doma ravnateljici prepisala vrijedan stan u Zagrebu

Ravnateljica županijskog Doma za starije osobe u Koprivnici Vesna Križan našla se u središtu skandala nakon što je otkriveno da joj je štićenica doma prepisala vrijedan stan u Zagrebu.
Već desetak dana o tome se šuška u koprivničkim političkim kuloarima, a cijelu mučnu priču istražio je i danas u tiskanom izdanju objavio tjednik Podravski list.

Vesna Križan i njezin suprug Stjepan, inače poznati Podravkin menadžer, 28. studenog 2003. potpisali su ugovor o doživotnom uzdržavanju s gospođom Đurđicom, tada 81- godišnjakinjom. Ona im je prepisala vrijedan dvoipolsobni stan u Ulici kneza Višeslava u Zagrebu. Samo tri dana kasnije, Đurđica dobiva mjesto u koprivničkom Domu za starije.

U to je doba Vesna Križan bila zaposlenica Doma i čelnica povjerenstva koje je odlučivalo o smještaju u tu ustanovu. Unatoč ugovoru o uzdržavanju za koji su mjerodavni pouzdano znali, ona 2008. godine postaje ravnateljica Doma. Iste godine Đurđica umire, a njezin brat koji je živio u stanu u Zagrebu baca se pod vlak.

“U pravomoćnoj sudskoj presudi piše kako je sve zakonito i moralno”, kaže za Podravski Vesna Križan.

U stanu je danas bratova kći Aleksandra s dvoje djece, jednim teško bolesnim, i unukom. Vesna i Stjepan Križan pravomoćno su dobili sve sudske sporove i traže da se Aleksandra odmah iseli. Ona uzvraća: “Samo mrtva”!

Vesna Križan utjecajna je članica HDZ-a: predsjednica je stranačke zajednice žena u Koprivnici te članica gradskog i županijskog odbora stranke. Na čelu upravnog vijeća Doma, koje odlučuje o imenovanju ravnatelja, moćni je HDZ-ov kadar Krunoslav Vitelj, član NO-a Podravke i tajnik koprivničkog HGK-a.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.