Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Policija uhitila ženu za koju se sumnja da je podmetnula strahoviti požar kod Šibenika

Požar kojeg je podmetnula jučer uhićena 53-godišnjakinja izbio je u subotu oko 13.30 sati, a u njegovu je gašenju sudjelovalo 200 vatrogasaca. Četvero ih je lakše ozlijeđeno. Izgorjelo je oko 900 hektara trave, makije i borove šume. Na požarištu je bila angažirana i vojska te kanaderi i airtractori, a jedno je vrijeme bio zaustavljen i promet. Prema prvim procjenama za gašenje požara potrošeno je između četiri i pet milijuna kuna. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izjavio je da je požar kod šibenske Dubrave pod potpunom kontrolom, jučer se provodila sanacija požarišta, a procjenjuje da će vatrogasna intervencija u trajanju od 28 sati stajati minimalno četiri do pet milijuna kuna. – Požar je pod potpunom kontrolom. Vatrogasci su noćas uložili nadljudski napor, zajedno s vojskom, policijom, građanima, koji su pomagali u ovoj bitci s požarom prsa o prsa. Vatrenu oluju pobijedili smo jutros oko pola 5, požar je stavljen pod kontrolu, a tijekom dana nastavili smo saniranje i reducirali smo vatrogasne snage – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u razgovoru za “Dnevnik” HRT-a.

Prema navodima Večernjeg lista, uhićena je otprije poznata policiji te je već bila uhićivana zbog podmetanja požara. Dnevnik Nove TV, pak, neslužbeno je doznao da su na požarištu pronađene kocke za potpalu.

Policija ne otkriva više detalja jer je kriminalističko istraživanje u tijeku.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.