NATO upozorio MORH da je objavio klasificiranu kartu koja otkriva rutu njihovih vojnika

N1 televiziju su zamolili da s portala uklone fotografiju na kojoj je prikazana lokacija napada

N1 je objavio jednu od bizarnijih vijesti. Iz NATO-a su ih, dakle, zamolili da sa svog portala uklone fotografiju na kojoj je prikazana lokacija, odnosno ruta napadnutog vozila u kojem su u Afganistanu jučer stradali hrvatski vojnici. Kartu koja prikazuje rutu jučer je na konferenciji objavio MORH, a prenijeli su ju gotovo svi mediji.

Glasnogovornica NATO-ove misije Resolute Support u Afganistanu i narednica prve klase USFOR-a Debra Richardson rekla im je kako je MORH jučer objavio klasificirani podatak i da se radi o sigurnosnoj ugrozi.

“Objavljena fotografija vezana za tu priču je povjerljiva i nikad nije smjela biti puštena u javnost”, rekla je Richardson, dodavši da objava fotografije “ugrožava sigurnost koalicijskih snaga u Kabulu”.

‘FOTOGRAFIJA NIJE SMJELA BITI PUŠTENA U JAVNOST’

S N1 televizije kontaktirali su gospođu Richardson i pitali ju je li kontaktirala MORH vezano uz ovu objavu, na što im je ona rekla kako “vjeruje da ih NATO kontaktira”. Ministar obrane Damir Krstičević reagirao je tek nakon što je N1 objavio ovu informaciju. Tvrdi kako MORH nije učinio ništa što nije smio.

“Ne znam odakle vam ta informacija, sve što je Hrvatska objavila je bilo potrebno i ništa nismo objavili što je bilo nepotrebno i ništa nismo prekršili, vodili smo računa o sigurnosti i vodili smo računa da ljudi u Hrvatskoj budu informirani, da hrvatska javnost bude informirana”, rekao je Krstičević i dodao kako glavni zapovjednik NATO-a u toj operaciji izražava potporu Hrvatskoj i hrvatskoj vojsci.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.