Godišnji i Rock n Roll?

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Petog dana godišnjeg, nakon klasike po danu, kći i ja otišli smo u Novalju na večeru. Vjerujte, prošli smo nekoliko restorana prije nego smo odlučili gdje ćemo se smjestiti. Zašto? Zato što smo u nekima već na ulazu čuli konobare kako međusobno razgovaraju, odnosno stariji kolege upućuju nove, mlađe: dok ti je ovakva gužva onda sat vremena šibaš samo pizzu, nema ničeg drugog! A mi došli na roštilj i na ulazu stoji privlačan popis jela s roštilja! Na kraju smo odlučili otići na kat jednog restorana koji posluje valjda otkako je Novalje. I stolnjaci na stolu od damasta, uzorak prastar, nevjerojatno loš izbor stolnjaka, pretpotopni! No dobili smo lijep stol uz ogradu na katu i naručujemo. Sve mladi konobari i bio bi grijeh reći da se zaista ne trude biti ljubazni iako je očito da se povremeno u gužvi izgube što na kojem stolu treba napraviti, ali ništa kaotično. Ono što je mene iznenadilo je da im vlasnik dozvoljava da rade samo u košulji, bez potkošulje. Vjerujte, košulje su bile doslovce mokre od znoja i rekao bih onaj nekvalitetan sintetički materijal koji ne diše. Dečki, ako čitate ovo, vi ili bilo koji drugi konobari koje se znoje bez potkošulje, obucite potkošulju, nek ona upija znoj, gosti pri večeri ne moraju vidjeti kako ste znojni!
Kuhinji pohvala, steak je bio pečen upravo savršeno, a valja primijetiti i dobro povrće kao prilog, rekao bih iz woka.

Nakon večere, dok svi putevi već lagano vode na Zrće, kći i ja odlazimo u kafić koji isto vjerojatno postoji otkako se i Novalja bavi turizmom. Naravno, pri putu do tamo pazimo da se ne okliznemo na ampule. Kakve ampule? Ne možete doslovce navečer proći 2 metra, a da ne sretnete mladu osobu koja puše u balon i odbacuje srebrnu ampulu, drogira se ampulama dušičnog oksida, ampulama za pripremanje šlaga, prodaju se na štandovima, sve je legalno!  Prazne ampule se odbacuju svuda i doista morate paziti kuda hodate da se ne pokliznete na nju!

Godišnji i Rock n Roll?

No dolazimo do Plasice, kafića koji je sve ove godine, zapravo desetljeća odolio svim glazbenim žanrovima i pušta jedino, jedino i jedino rock’n’roll! Pravi, istinski Rock and Roll! Police zatrpane CD-ima, zidovi puni albumskih omota, plakata koncerata, slika velikana Rock n Rolla, mnoštvo detalja vezanih uz rock. Zato, dođete li u Novalju, neka vam House of rock & blues Plasica bude obavezno mjesto za posjetiti. Nećete požaliti! Onako usput, imaju i pristojan izbor piva!

Plasica

Plasica

Plasica

Plasica

Plasica

Plasica

Plasica

Plasica

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

One thought on “Godišnji i Rock n Roll?

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.