Dragi Djede Božićnjače!

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Sigurno se čudiš što dobivaš pismo sada usred ljeta, no razlog je tako važan da se bojim da nisam možda i zakasnio, da su se i drugi Tebe sjetili, i oni koji Ti redovito pišu svake godine i oni koji Ti prvi put pišu kao sada ja, barem mislim da Ti prvi put pišem, tko zna, možda sam Ti već i pisao, ali malo sam već zamakao u godine pa sam možda postao i zaboravan, kao kad zaboravim neku narudžbu, jer sigurno već naslućuješ po ovoj zaboravnosti, ja sam Ti konobar i po zvanju i po zanimanju.

Htio sam ovaj svoj problem riješiti preko jedne udruge konobara no izgleda da je konobara nestalo ne samo u Hrvatskoj nego i u toj udruzi konobara pa nemam pojma tko su sada tamo članovi, ali konobara nema, bar nitko ne odgovara iz udruge na upite.

Dakle, dragi Djede Božićnjače, zašto Ti pišem? Pišem Ti jer bih htio da ja, prije od svih svojih ostalih malobrojnih kolega konobara dobijem jedan email. Mislim, dobijem ja svaki dan puno emailova, i pravih i krivih, i službenih i privatnih i spamiranih i paniranih, ali onaj jedan pravi nikako da dođe. Razgovarao sam s par svojih kolega konobara u tuzemstvu i svi imamo očito isti problem, očito nikako da dođe onaj pravi email.

Da Ti konačno objasnim o kakvom se emailu radi! Dakle, i ja i moji kolege konobari iz tuzemstva (ovo tuzemstva je jako važno prije nego postanemo konobari u inozemstvu!) skoro pa svakodnevno dobijamo email otprilike sljedećeg sadržaja:

S veseljem vam javljamo da imamo novog člana odjela prodaje. Ta ili taj od dana tog i tog pridružila/o se timu odjela prodaje ili timu odjela marketinga ili timu odjela komercijale ili timu odjela nabave, uglavnom svako malo se neki/neka pridružuje nekom timu u nekoj kancelariji.

Ovim putem mu/joj želimo dobrodošlicu i veselimo se što ćemo imati pojačanje u timu.

Ja bih Te, najdraži Djede Božićnjače, zamolio da čim prije dobijem email sljedećeg sadržaja (može i za druge kolege konobara iz tuzemstva, ali prvo meni):

S veseljem vam javljamo da imamo novog člana u firmi, novog konobara. G-din Servirko Poslužinović od danas se pridružio timu konobara.

Ovim putem mu želimo dobrodošlicu i veselimo se što ćemo imati pojačanje u restoranu i na terasi i za šankom i u kafiću i kod spremanja i kod pripremanja.

 Ukoliko budete imali pitanja za Servirka sada znate gdje ga možete pronaći, a svakako ćete se kroz suradnju moći poslovno upoznati s njim.

 Svi zajedno ćemo s naše strane, kao i uvijek, dati punu podršku u poslovanju i profesionalnom razvoju za što bolju suradnju.

A ako dolaziš slučajno dragi Djede Božićnjače u ovaj kraj na godišnji odmor, možeš donijeti jedan uranjeni božićni poklon u obliku kolege konobara i tada odustajem od želje za emailom!
Tvoj novopečeni vjerni obožavatelj
Konobar s olovkom

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.