Brišu se biciklistički prijelazi s kružnih tokova u Čakovcu

Na preporuku Policijske uprave međimurske, Grad Čakovec najavljuje promjene u prometovanju na svim kružnim tokovima na području grada. Naime, uz pješačke prijelaze, svi su kružni tokovi do sada imali iscrtane i prijelaze za bicikliste, no od sada to više neće biti tako. Brinući za sigurnost u prometu, odnosno smanjenje broja prometnih nesreća, PU međimurska preporučuje ukidanje prijelaza za bicikliste.

Ovih će dana, djelatnici Crtorada d.d., ukinuti svu horizontalnu signalizaciju za obilježavanje biciklističkih prijelaza te će se ujedno postaviti i vertikalna signalizacija za novu regulaciju prometa.

Ukratko, biciklistima više neće biti dozvoljeno prelaziti pješačke prijelaze kod kružnih tokova u vožnji, već će se kao i na većini pješačkih prijelaza u gradu, trebati zaustaviti, sići s bicikla i pješice prijeći preko zebre, ne samo zbog zakonskih odredbi, već i zbog vlastite sigurnosti.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.