Virovitičani brišu lajkove i objave na Facebooku zbog prijetnji i straha

Strahovlada koja se u Virovitici perfidno gradila godinama ovih je dana dosegla vrhunac, piše Virovitica.net. Čitatelji koji su planirani doći na subotnje okupljanje i javno postavljanje pitanja vezana uz krađu gradskog novac i navodnog samoubojstva pročelnika, javljaju nam kako im je vrlo ozbiljno savjetovano da je im bolje to ne činiti. Iz razgovora s nekim građanima koji su došli podržati inicijativu Zašto je Simpa mrtav saznali smo da je i njima sugerirano da se ne pojavljuju, a njihovi brojni prijatelji ili susjedi nisu došli jer ih strah od moguće odmazde. Mnogi se nisu usudili zadržavati pa su samo prošli, kao slučajni šetači.

“To je tortura trojice virovitičkih faraona – Đakića, Tolušića i Kiirna”, komentirao je za N1 Ivan Pavlak stanje u Virovitici.

Građani koji su planirala osnovati Facebook grupu Pravda za Sinišu i organizirati okupljanja po ugledu na poznate banjalučke prosvjede u kojima je više tisuća ljudi danima tražilo da se preispita nerazjašnjena smrt mladića Davida Dragičevića privremeno je odustala od ideje zbog „dobronamjernih“ upozorenja i prijetnji koje su doživjeli ovih dana. Mnogi od njih koji su u medijima svjedočili o životu i karakteru pokojnog Siniše Palma više ne žele razgovarati s novinarima, a neki su sa svojih Facebook profila obrisali sve statuse vezane za ovaj slučaj.

Svi su nas zamolili su da im ni u kom slučaju ne objavljujemo imena.

„Vlast pomno prati društvene mreže. Naloženo nam je da ne komentiramo aktualne događaje u gradu, a svi oni koji su komentirali sami su morali izbrisati svoje komentare pa čak i lajkove“, rekao nam je zaposlenik jedne gradske tvrtke.

Tko god je u proračunu, od ribičkih i lovačkih društva preko brojnih udruga do svih gradskih tvrtki inače moraju paziti što rade u javnom prostoru, a sada su pod posebnom lupom. Problema imaju i svi oni koji su poslovno vezani s Gradom pa čak i s okolnim općinama – od dobavljača do raznih koncesionara.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.