Što nikako ne smijete zaboraviti ponijeti na odmor (obavezno pročitati!)

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

Gro mojih objava vezano je uz ugostiteljstvo odnosno turizam i/ili politiku. Ovo i/ili jer mnogo tema se jednostavno ne da obraditi bez politike. Tu preteže ironija, one objave vezane samo uz ugostiteljstvo odnosno turizam gotovo u pravilu su pune satire, a zna mi se potrefiti i čisti humor bez nekih eksternih dodataka.

Da te objave ne prolaze nezapaženo (ponovo) mi je dokazao jedan portal koji se inače promovira kao najjači hrvatski medijski brend. Neću reći da je bio čisti copy/paste, ali blagim rječnikom rečeno u najmanju ruku sam bio nosilac ideje i izvor. U prvom trenutku dok su mi prijatelji javili za taj članak bio sam zgrožen i razočaran no danas na to gledam samo kao pozitivu i podršku mom pisanju jer nakon vrijeđanja došlo je na red i prepisivanje, ne od mene nego mene:)

Znači, i dalje nastavljam svojim trošenjem slova i riječi jer publika se širi, čitalaca ima, a turizam (i ugostiteljstvo, to moram stalno obadvoje naglašavati) su neiscrpna tema,  pogotovo meni koji sam konobar, onaj Konobar s olovkom kojeg vrijedi i pokrasti:)

Inspiraciju mi daju krupne stvari, ali i mali detalji odigrani u djeliću sekunde i priča je tu! Rečeno mi je jednom da bih mogao napisati cijelo poglavlje i o tome kako je preletjela muha. E pa kad sam takav kakav sam za nastavak ove priče krivac je  moj radni kolega koji se na friško oženio, eto još ni tjedan nije prošao. Polako uviđa sve vrijednosti braka, evo počeo je i štedjeti, npr. uštedi se i vrijeme odgovaranja na poruke jer mu žena već često uskače umjesto njega dok on vozi pa sam ja uvjeren da razgovaram s njim, a ono tipka njegova žena (bez ljutnje draga ženo od mog radnog kolege, ali nisam mogao odoljeti 🤣😂👅😆).

Dakle, ležim ja danas popodne, preciznije rečeno izležavam se i igram neku igricu na mobitelu da se uspavam kad počne mobitel zvoniti, pozivatelj taj moj kolega. Začuđeno se javim jer me poziv totalno iznenadio budući da znam da su na vjenčanom putovanju što mi, a tko drugi nego Facebook, potvrđuje stalnim izbacivanjem slika s tog putovanja. (Ima čak i slike s putovanja na putovanje!) Javio sam se čak s nelagodom jer sam se pribojao i nekih loših vijesti. Javim se i javi se on sav nasmijan (bio je on, ne žena, prepoznao sam mu glas!) pa kaže otprilike ovako:

Ti stalno pišeš o tom turizmu i tim stvarima, bilo bi možda zanimljivo da napišeš što sve čovjek mora uzeti sa sobom dok ide na more u neki apartman! 

Aha! – odgovaram ja očekujući pravi razlog zašto zove.

Mislim, to bi mogla biti dobra tema! – nastavlja on.

Shvatih da on stvarno zove za to mada mu je podsvjesno pravi razlog bio sreća koju je upotpunio oženivši se u subotu za iskreno voljenu osobu samo ne zna kako to izreći pa vjerojatno zivka sve naokolo.

Pa dobro, prihvaćam temu uz ogroman smijeh u glavi, što treba sve uzeti?

Pa treba WC papir (kud baš njega na prvo mjesto!?), pa pegla, pa ručnici za plažu, pa gel za tuširanje, pa sprej za sunčanje…nastavlja on nabrajanje, a ja se u glavi grohotom smijem jer ne želim sada na glas da ga ne zbunim i pokvarim mu iskazivanje sreće kao novopečenog obiteljskog čovjeka.

Čuj, prekinem ga ja, a jesi ti poveo ženu sa sobom?

Jesam!, – odgovara u prvi mah zbunjeno, a onda se i on počne grohotom smijati!

Eto prijatelju, glavno da nisi zaboravio ženu, sve ostalo se može i tamo nabaviti, a ovaj spisak ostavimo neka ga radi najjači hrvatski medijski brend.

Ti i tvoja žena se lijepo provedite, nek’ vam medeni mjesec uistinu bude medeni, a sreća nek vam potraje za jednu godinu više od vječnosti!

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.