Kako pravilno pristupiti stranci da ne izvisite

Gorkić Taradi
Gorkić TaradiKonobar s olovkom

U intervjuu za N1 koji je prenio Jutarnji prije godinu dana Pernar je izjavio: Živi zid će sjesti na imovinu svojih članova koji izdaju program stranke!

Onaj tko hoće bit na listi, morat će potpisati da u slučaju da ode iz stranke ili glasa protivno uputama stranke, mu se “stišće” ovrha na milijun-dva kuna’.

Na pitanje voditelja bi li onda zapravo svojim članovima naplaćivali ovrhe, Pernar je odgovorio: ‘Onima koji izdaju…’

Ne znam da li sada Pernaru, a i Bunjcu prijeti ovrha, ali do svega toga ne bi došlo da su pravilno pristupili pristupnicu u političku stranku Živi zid!

Zapravo, nisam siguran nudi li ijedna politička stranka pravilnu pristupnicu u svoj tabor, jer ni jedna nema, osim onih općih generalija, sljedeće pitanje s ponuđenim opcijama odgovara:

Koje su Vaše ambicije u našoj političkoj stranci?

  1. samo članstvo
  2. funkcija u stranci: – u ogranku/ regionalno / nacionalno
  3. funkcija u mjesnom odboru
  4. funkcija na općini/u gradu
  5. funkcija u županiji
  6. funkcija na nacionalnom nivou
  7. funkcija na EU nivou
  8. funkcija na UN nivou
  9. funkcija na intergalaktičkom nivou

Da su u Živom zidu imali pravilno popunjene pristupnice, ne bi danas imali problem koji imaju. Ono zbog čega se sad još u Živom zidu grizu je to što se ovo događa upravo njima, jer da se događa nekome drugome onda bi rekli kako je to potez HDZ-a da skrenu pažnju s prevrtanja u vlastitim redovima.

Osim ironije što je kap koja je srušila zid i pretvorila ga u blato EU novac protiv kojeg toliko pričaju smiješno je što svako malo imaju neku konferenciju za medije, upravo oni koji su najavili blokadu medija! Na sreću, imaju već rame za plakanje koje su im ponudili njihovi bivši članovi koji su oformili drugu stranku, no možda je veća vjerojatnost da nikne i treća stranka iz temelja Živog zida (ili bi to bila zapravo četvrta ili peta, ne stignem baš pratiti!).

Uglavnom, tko veli da je dosadno na hrvatskoj političkoj sceni? Nego, gdje nam je nestao Plenky ova dva dana?

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.