Slobodna Hrvatska: DIP protuzakonito ograničio i onemogućio promatranje

Danas, u petak 24.05., stranka Slobodna Hrvatska predala je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP-u) prigovor vezan uz sam izborni proces te izvješće svojih promatrača za europarlamentarne izbore 2019. Također izvješće je poslano svim strankama i nezavisnim listama koje sudjeluju na ovim izborima radi potpune transparentnosti.

Održana je i konferencija na kojoj su sudjelovali: supredsjednik Slobodne Hrvatske-Ivan Pokupec,  promatrač Slobodne Hrvatske za izbore u Europarlament – Damir-Kristijan Rogina, predstavnici Blokiranih – profesor Jurčević i gospođa Divić te autor knjige Ovršna Mafija – Darko Petričić.

Već neko vrijeme Slobodna Hrvatska razotkriva ovu sustavnu izbornu prijevaru. Ovo nije samo obično varanje i laganje, naglašavamo kako je izborna prijevara u Republici Hrvatskoj (RH) sustavna te se koriste sljedeće strategije: nedostatak Registra birača, izborni turizam, lažna boravišta,  pokojni birači te Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama d.o.o. ( APIS IT-a d.o.o. )

Izborni turizam Slobodna Hrvatska dokazala je PRVA u Republici Hrvatskoj kada su za lokalne izbore 2017. primijetili dovođenje manjinskih birača u Obrovcu te kazneno prijavili tu prijevaru za koju je presuda došla godinu i pol nakon toga. Gospodin koji je pomagao SDSS-u je u presudi kažnjen na godinu dana uvjetno. To je u medijima prošlo jako tiho, ali veliki dokaz i priznanje da se vara!

Iz svega što je stranka Slobodna Hrvatska u ovo predizborno vrijeme vidjela i dokazala te s iskustvom iz nekoliko prethodnih supredsjednik Slobodne Hrvatske zaključuje: “Niti jedni izbori u RH do sada NISU BILI REGULARNI jer niti na jednima nije bilo dopušteno promatrati predizborni i izborni proces od početka do kraja.“

Slobodna Hrvatska tvrdi da je DIP protuzakonito ograničio i onemogućio promatranje. Svojim postupcima su oduzeli pravo strankama na promatranje tiskanja izbornog materijala i uvid u sav materijal. Sve to potpuno onemogućava praćenje izbornog procesa.

Promatrači Slobodne Hrvatske pokušali su u APIS-u izvršiti uvid u pripremu izbornog procesa, no u tome su bili spriječeni netočnim informacijama, poluinformacijama te na kraju fizički izbačeni iz APIS-a. Damir-Kristijan Rogina danas na konferenciji pred DIP-om rekao je kako promatrači Slobodne Hrvatske nisu dobili uvid u glasačke listiće jer listići navodno nisu u trenutku kada su promatrači došli bili tamo. Upućeni su zatim u Narodne novine, a na kraju im je rečeno kako se listići ipak nalaze u zgradi, ali da nemaju pristup tim listićima bez dozvole  Gradskog poglavarstva.

Osim toga promatrači Slobodne Hrvatske su primijetili nezakonitosti u samoj aplikaciji za unos promatrača tvrtke APIS koja ima pristup državnoj bazi podataka svih građana i/ili ima vlastitu bazu koja minimalno sadrži OIB te pripadajuće ime i prezime te spol i to bez privole građana.

Današnjoj konferenciji prisustvovali su i profesor Josip Jurčević te Marija Dimić s liste Blokiranih. Blokirani su jučer  predali DIP-u zahtjev za odgodu izbora za europski parlament sve dok se u RH ne uspostave okolnosti koje će spriječiti diskriminaciju prema listama i kandidatima. DIP-tvrdi kako za takve stvari nije ovlašten, kako kaže Jurčević. Zbog toga su im Blokirani danas predali dodatne dokaze prema kojima je vidljivo kako zakonski imaju.

Supredsjednik Ivan Pokupec za kraj biračima je poručio:

“Jedino vas molim da izbjegavate osovinu zla HDZ-SDP-HNS-IDS-SDSS-Bandić Milan 365. To su stranke koje su dokazano razmontiravale ovu državu zadnjih desetljeća. Masovni izlazak i biranje alternative jedini su način da se suzbiju strategije kojima se služe oni koji će od toga ostvariti veliku političku i materijalnu korist“

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.