Predstava Pogledaj me i razgovor o Romima u kulturi Međimurja

Pozivaju se građani Čakovca, Međimurske županije i svi zainteresirani da se pridruže na događajima u srijedu, 15. svibnja 2019. godine koji će se održavati u Čakovcu u zgradi Scheier od 17:30 sati.

17:30 sati Izvedba bubnjarske radionice romskih učenika OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica

18:00 sati Predstava Pogledaj me (Ulaz na predstavu je besplatan)

19:00 sati Otvoreni razgovor sa zajednicom: Romi u kulturi Međimurja

Otvoreni razgovor sa zajednicom bit će najavljen predstavljanjem izvedbe bubnjarske radionice romskih učenika 5. i 6. razreda Osnovne škole Tomaša Goričanca iz Male Subotice pod vodstvom njihovog mentora, Nikole Švende prije početka predstave u 17:30 sati.

Predstava Pogledaj me, autorski projekt Romana Nikolića u suradnji s umjetnicima Sindirelom Bobarić i Sinišom Senadom Musićem počinje u 18:00 sati. Ona je rezultat Udruge djelovanja u kulturi ARTERARIJ koja u suradnji s Platformom za Društveni centar Čakovec organizira gostovanje ove nagrađivane predstave. Projekt je realiziran uz podršku Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Roma Education Fund.

Nakon predstave, u 19 sati, građani će moći sudjelovati u Otvorenom razgovoru sa zajednicom o Romima u kulturi u Međimurju u organizaciji Platforme za Društveni centar Čakovec u sklopu projekta Nove prakse – sudioničko upravljanje zgradom Scheier. Fokus razgovora bit će na ulozi obrazovnih ustanova u izgradnji kulture Roma te uspješnim primjerima romskih učenika u djelovanju u kulturi Međimurske županije. Moderatorica razgovora bit će Maja Odrčić Mikulić, a u razgovoru će sudjelovati glumci predstave te govornici koji rade na razvoju potencijala romskih učenika u kulturi Međimurske županije.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.