Pojedinim nepismenim novinarima i građanima Hrvatske s one strane Drave

Gorkić Taradi - Konobar s olovkom
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom

Osnovni zadatak novinara je da točno, objektivno, potpuno i pravovremeno izvijesti o događajima od interesa za javnost. Naravno da novinar može iznijeti i svoj stav, ali je dužan to naglasiti, zato se ti osobni stavovi i pogledi iznose u kolumnama. 

Ja nisam profesionalan novinar, ali vodim ovaj portal vodeći se ipak nekom profesionalnom novinarskom etikom, a osobne stavove uvijek iznosim u svojim kolumnama, kao što je ova.

Opće je poznato da u novinarstvu već odavno ne cvjetaju ruže, da se vrši pritisak na novinare i da sloboda medija nije baš bez okova i lanaca. Zna se da su veći nacionalni mediji svih oblika pod utjecajem različitih političkih struktura, zna se da postoji i žuta štampa koja toliko žudi za populizmom da u brzini iznošenja poluvijesti i poluizmišljotina uopće više ne obraća pažnju na lekturu. No najopasniji su mediji koji su na granici poznati-nepoznati i slavu žele postići ne čak niti populizmom nego manipulacijama. Evo konkretan primjer od jučer:

Praktično svi međimurski mediji objavili su da se priprema prosvjed pod nazivom Za normalan život. Svi međimurski mediji napominju da je od strane stanovnika Ulice Ante Starčevića u Pribislavcu, koja se naslanja na tamošnje romsko naselje, iniciran  prosvjed ‘za normalan život‘, a podršku im je dala i načelnica Višnja Ivačić, zajedno sa svojim zamjenikom.

Jedan od inicijatora prosvjeda, Alen Pancer, na Facebooku je objavio i točan termin prosvjeda, subota 1. lipnja u 11 sati na Trgu Republike u Čakovcu.

– Dragi Međimurci! Ne želimo zbog politike biti više građani ‘drugog reda’ u svom Međimurju. Oni u ‘osinje gnijezdo’ neće i ne žele udariti jer se boje da ne izgube svoje foteljice. Ova problematika nije od jučer. 

Ako konačno ne kažemo dosta, neće se ništa promijeniti. Može nam biti samo još gore. Romska manjina nije ugrožena – ugroženi smo mi! Vrijeme je da 1. lipnja u 11 sati dođete i date podršku za svoje Međimurje na Trgu Republike u Čakovcu, ispred Centra za kulturu – kaže Alen Pancer.

Kako kaže, imaju podršku cijele županije, svih načelnika i prosvjed se organizira na razini cijele županije.

Svaki dan živim u teroru romske nacionalne manjine u Pribislavcu. Nisam više mogao čitati o kriminalu koji se svakodnevno događa. Policija je bespomoćna, institucije pravosuđa i socijalne skrbi ne rade svoj posao, rekao je Pancer.

Pancer dodaje kako mu se dogodilo previše stvari, od provale u automobil, supruga mu je usred radnog dana opljačkana 150 metara od kuće, maloljetnici su mu ukrali psa i tražili otkupninu za njega.. Zato je postao organizator prosvjeda. U zadnje vrijeme učestale su pljačke na starije osobe po kućama usred bijela dana, zapravo čak 70 posto kriminaliteta na području Međimurske županije čine pripadnici romske nacionalne manjine. Krađe ne samo po poljima već po dvorištima usred dana sa smijanjem u lice također više nisu rijetkost. Svemu tome treba dodati kako se i kod svake isplate ne baš male socijalne pomoći kockarnice napune dupkom pri čemu pojedinci romske manjine postaju vrlo agresivni, pogotovo jer je tada i alkoholiziranost gotovo pa pravilo.

E sad, obratite pažnju da sam upotrijebio riječ pojedinci jer naravno da je suludo optužiti sve Rome. Ima među njima onih koji žele socijalizaciju, miran suživot, obrazovanje, posao. I zato i oni i mi, zajedno želimo normalan život. I prosvjedom se želi na to ukazati.

I onda se pojavi neka spodoba, kreatura, zlo u ljudskom obliku koje manipulacijom želi postati netko i nešto, stavi naslov Prosvjed PROTIV Roma! Nedragi nepismeni nazovi novinaru, ne sprema se prosvjed PROTIV Roma, nego prosvjed ZA NORMALAN ŽIVOT i suživot s Romima!

Takvo huškačko izvještavanje zapravo i ne iznenađuje, pogledajte samo Brunu Esih koja je jučer svojom izjavom uspjela posramiti i sve one plavuše iz viceva. Kamo sreće da primjer glupih izjava možemo zaustaviti na njoj, primjera huškačkih gluposti imamo svakodnevno na puno višim, da ne kažem najvišim razinama. Takvim trovanjem međuljudskih odnosa te kreature ostaju na vlasti.

Stoga pozivam sve s ove strane Drave, prosvjedujmo ZA NORMALAN ŽIVOT, ne PROTIV kako bi pojedini preko Drave htjeli jer im je Međimurje trn u oku!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

4 thoughts on “Pojedinim nepismenim novinarima i građanima Hrvatske s one strane Drave

  • I što ti je bio cilj ove kolumne, pljuvati po Bruni Esih umjesto da si se držao teme? E moj (d)novinaru, drži se ti konobarenja ipak.

  • Kaj je to krivo rrkla dr Esih.. Ili je opet u pitanju ideologija Ko i obicno. Sve kaj se ne slaze s crvenim odabirom je fasizam.klelirazim.uszašluk.zaostalo itd etikete uvrede .

    • Anonimno, najčešće ime najhrabrijih ljudi!

Comments are closed.