Kineska poduzetnica Yu za bivšu političku školu u Kumrovcu nudi 14,1 milijun kuna

Yu je izrazila želju da školu pretvori u hotel, kao i druge ideje o stvaranju spomen parka Josipu Brozu Titu

Za kupnju Hotela Zagorje u Kumrovcu, Ministarstvu državne imovine stigla je ponuda trgovačkog društva Zhongya nekretnine d.o.o., koje je umjesto traženih gotovo 12 milijuna kuna ponudilo gotovo 14,1 milijun kuna, te se o toj ponudi uskoro očekuje odluka vlade, doznaje se u utorak iz tog Ministarstva.

U Ministarstvu državne imovine u utorak su, naime, u 10 sati otvorene ponude za Hotel Zagorje, što je bio krajnji rok na natječaju koje je Ministarstvo prema odluci vlade provodilo od 23. ožujka do danas do 10 sati. Hotel Zagorje je zapravo bivša politička škola u Kumrovcu, čija je površina oko 27 tisuća metara četvornih i u državnom je vlasništvu.

Interes za tu nekretninu, koja je devastirana pokazala je nedavno kineska poduzetnica Jiang Yu, koja je već više puta bila u Kumrovcu i izrazila želju da školu pretvori u hotel, kao i druge ideje o stvaranju spomen parka Josipu Brozu Titu u tom mjestu u Hrvatskom Zagorju.

Upravo ta poduzetnica stoji iza tvrtke koja je predala ponudu za kupnju Hotela Zagorje, a kako ističu iz Ministarstva, bila je to jedina potpuna i pravovaljana ponuda. Očekuje se da će se ponuda, kako se neslužbeno doznaje, uskoro naći pred Vladom koja ju mora odobriti odnosno odlučiti o njezinom prihvaćanju ili ne, a ako se prihvati s poduzetnicom Yu će biti potpisan ugovor.

“Zainteresirani smo za turizam, kulturu, obrazovanje, sport i neke industrije. Teško je reći točno koliko bismo investirali, to ovisi o proizvodima. Ako smo zainteresirani, naš stručni tim će napraviti evaluaciju, a onda slijede razgovori. Vrlo smo zainteresirani za kulturno-povijesne proizvode i mislim da to možemo pronaći ovdje u Zagorju“, kazala je Yu Jiang još sredinom travnja ove godine, nakon što je posjetila Zagorje.

Tada je izjavila da joj je to bio treći posjet Kumrovcu, ali da je “nakon svakog posjeta prepuna emocija”. “Mislim da ovo mjesto ima potencijala za razvoj turizma, prije svega kulturnog. Iznimno poštujem povijest i kulturnu ostavštinu Kumrovca”, izjavila je u travnju Yu i dodala da u Kumrovec želi privući što veći broj turista.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.