Zar ucjenjuješ i djecom, jadu od političara?

Gorkić Taradi - Konobar s olovkom
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom

Dakle moje dvije velike strasti su pisanje i poticanje djece na pisanje!

Na promociji moje prve knjige Marijan Belčić je između ostaloga rekao:

Taj Gorkić, to je nepočešljano gusto runo misli, ali onih koje imaju samo oni dovoljno nadareni za – moderno se to kaže – for thinking out of the box – za razmišljanja izvan okvira, jer lako je to uočiti u knjizi: Gorkić se ne da okovati predrasudama, klišejima, besmislenim konvencijama, grčevito čuva pravo na slobodu uma i tako i promišlja…
Slobodno, jednostavnim, do bola efikasnim rječnikom koji pogađa svaki put bez suvišnih okolišanja u bit teme. I da, kad mu se baš hoće poigrati riječima, onda smo nastradali: uspijeva razviti i držati misao od amebe do Adama. od Adama do AVNOJ-a i od AVNOJ-a do naših dana i Zokija blago si ga nama, ali ne gubeći u tom rasponu nit s kojom je krenuo presti misao. Pogledajte to u jednadžbi koju ćete naći naslovljenu s “pošten plus jeben jednako političar”.

Sloboda se ogleda na različite načine i može se uskratiti na različite načine! Ja sam stekao meni važnu slobodu kada sam otišao od poslodavaca koji su mi zabranjivali pisati! Tu svoju ljubav prema pisanju nastojim pa bilo bi krivo reći potaknuti, točniji izraz je proširiti kod djece. Zbog toga sam osnovao Udrugu Mlada pera upravo za  promicanje dječjeg literarnog stvaralaštva i blogiranja. Pokrenuo sam portal Top generacija na kojem te dječje radove objavljujem, uredio i izdao dva zbornika s tim dječjim radovima i jednu slikovnicu, ostvario zavidnu suradnju sa školama i moram priznati da su mi i mediji bili blagonakloni i redovito objavljivali sva priopćenja ili izvještavali s raznih događanja, promocija, što li je već bilo u radu udruge i to ne samo ovi recimo tako domaći, međimurski nego doista diljem Lijepe naše.

E ta Lijepa naša doista je lijepa, ali na žalost zatrovana, zatrovana primitivnim, neciviliziranim, neevoluiranim političarima koji ne prezaju ni od čega pa ni ucjene djecom!

09.04.2019. stranka Slobodna Hrvatska objavila je svoju listu kandidata za EU izbore. Ponudili su mi da i ja budem na toj listi jer i prije smo već surađivali, u mnogo čemu podjednako razmišljamo i u mnogo čemu imamo podjednake želje u vezi ove naše Lijepe naše. Jer kao što mi je važna ona gore spomenuta sloboda pisanja važne su mi i druge slobode, jer jedna sloboda zahtijeva drugu, druga treću da bi se došlo do one zbirne, konačne – slobode ravnopravnog življenja u društvu gdje smo svi pred zakonom jednaki, jer bio zakon dobar ili loš, mora jednako vrijediti za sve!

I koje li slučajnosti, od tog datuma mediji više nisu toliko skloni izvještavati o udruzi. Naravno da ne svi, međimurski su npr. i dalje vrlo korektni kao i neki specijalizirani portali kulture, još poneki manji, neovisni, ali ostali koji su do sada redovito izvještavali o udruzi stali su. Znaju da je udruga moja Ahilova peta.

I to nije sve, dvije godine šaljem emailove svim osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj kad je otvoren neki novi literarni natječaj za djecu i kad su poznati rezultati natječaja. Dvije godine je to funkcioniralo. Upravo sada se odjednom pojavila potreba da poneke škole pošalju zahtjev za skidanje s mailing liste.

Nitko me ne može uvjeriti da je to slučajnost. Ne u ovoj državi, ne s ovakvim političarima, ne s ovom paletom uhljeba, ne u ovoj eri zastrašivanja!

Slobodna Hrvatska je aktivistička stranka čije članove policija poslije  njihove akcije prati i dok u kafiću piju kave. Osobito je ne voli HDZ! Ja sam nezavisan kandidat, ali na njihovoj listi i očito se i na mene, kako bi se to reklo, još u korijenu želi napraviti pritisak!

Rezultat tog njihovog pokušaja pritiska je sljedeći: nije mi bilo na kraj pameti uplitati Udrugu u predizbornu kampanju i poslije ovog članka više niti neću, no samo ću tzv. gospodi poručiti sljedeće: i dalje ću se zalagati da se djeca literarno čim više izražavaju, što će se više literarno izražavati to će biti pismeniji, što će biti pismeniji više toga će uočavati, što će više uočavati počet će više razmišljati, a što će više razmišljati više će tražiti onu slobodu ravnopravnog življenja!

I tu onda, tzv. gospodo, dolazi vaš kraj!

PS: drago mi je da ste me zamijetili, znači da imam nekih kvaliteta! I da, i dalje ću biti Konobar s olovkom!

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.