Katolički dom, Šafarići i ja

Gorkić Taradi - Konobar s olovkom
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom

Sinoć je u Katoličkom domu u Čakovcu održan koncert obitelji Šafarić, poklon Međimurske županije povodom proslave Dana Međimurske županije. Goran i Andreja Šafarić imali su već nekoliko koncerata u Međimurju koje je ovaj portal uvijek rado najavljivao, a ovaj put mi se pružila prilika i da budem u publici i uživam u Pjesmi kroz život.

Priznajem i da me zaintrigiralo kako danas izgleda Katolički dom, budući da sam zadnji put bio u njemu još kada je to bilo Kino Dom. Predvorje isto, WC-i na istom mjestu, dvorana ista, jedino što sam zaista primijetio u usporedbi s onim iz dalekog sjećanja je drugačiji tapecirung na stolicama i slika grba na lijevom zidu kod ulaza na pozornicu koji strahovito asocira na hrvatski, samo su tamna i svijetla polja nekako drugačije raspoređena.

Večer je bila izuzetno ugodna, moram priznati iznad očekivanja. Pjevale su se pjesme i hrvatske i međimurske i strane, pažljivo odabrane da zagriju atmosferu, ali i pokažu glasovne mogućnosti obitelji Šafarić, jer obitelj Šafarić čine, osim mame Andreje i tate Gorana, kćerka Laura koja svira violinu i sin Ervin koji svira gitaru. Efektno izabrana pjesma Dej mi, Bože, joči sokolove za prikaz Laurinog umijeća sviranja violine, te tečan Ervinov u taktu odsviran Valcer pod budnim okom i sluhom tate, ali i učitelja gitare, pokazali su da cijela obitelj Šafarić muzici prilazi strasno, uživaju dok pjevaju, uživaju dok nastupaju i tu svoju energiju prenose i na publiku.

Slika preuzeta s FB stranice Međimurske županije

Posebno me jedna stvar oduševila, a za nju je sposoban samo dobar i iskren domaćin – pozvati goste čije vrijeme tek dolazi.

Prva gošća je bila Čakovčanka Vinka Siladi, učenica solo pjevanja i teorije glazbe u Glazbenoj školi u Varaždinu koja je otpjevala Vuprem oči tako dobro da sam dobio jezikovu juhu od žene što je nisam snimio, a vjerujte to nije mala stvar.

Slika preuzeta s FB stranice Međimurske županije

Drugi gost koji je nastupio i koji me oduševio je Erik Vrbanec, šesnaestogodišnji trubač iz Strahoninca. I sad, iako će neki možda osuditi što ću to naglasiti,  bitno je zbog poante: Erik je slijep, a poznato je da se kod slijepih osoba razvija sluh. Trebali ste ga čuti jučer, sluh je nešto što zaista ima! I sam je u jednom intervjuu izjavio da su mu note na brajici, ali ih ne koristi često,uglavnom svira po sluhu.

Slika preuzeta s FB stranice Međimurske županije

I tu moto obitelji Šafarić, Pjesmom kroz život, dolazi do svog izražaja i iskazuje svoj puni smisao!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.