Kako sam postao narodni neprijatelj broj 1

Sve je započelo mojom objavom u kojoj kažem da oni koji slave Uskrs neka uživaju u tome, ali meni neka ne šalju čestitke, sličice, video poruke jer me to nepotrebno zatrpava i tako sam se našao na listi narodnih neprijatelja broj 1.

Da sam ubojica, ali vjernik, nikome ništa!
Da sam lopov, ali vjernik, nikome ništa!
Da sam zlostavljač, ali vjernik, nikome ništa!
Da sam diler, ali vjernik, nikome, ništa!

No ja sve to nisam, ali to nije važno, važno je da nisam vjernik!

Ljudi dragi, ako ste vjernici, slavite svoj blagdan, lijepo se provedite, uživajte s obitelji! Čemu potreba da umjesto svega toga zasipate me porukama tipa Ostavi svoje mišljenje za sebe.Bog ti rasvijetlio pamet.
Vi ste neki vjernici – diktatori koji mi zabranjuju da mislim? Tako vama vaši svećenici naređuju?
Vi ste neki vjernici – diktatori koji mi zabranjuju da javno iznesem svoje mišljenje? Tako vama vaši političari koji birate iznova naređuju?

Pa kad ste već tako moralni, kako onda dozvoljavate da vam kriminalci vladaju, svećenici zlostavljaju djecu, da je sve više siromašnih kako bi vladajući bili sve bogatiji? Ili to ne ulazi u vaše kriterije morala i sve je to dozvoljeno sve dok se vladajući na Uskrs i Božić pojave u crkvi u prvom redu koji je tada rezerviran za njih?

Vidite, ja se ponosim što su moja mjerila morala drugačija, jer nisam licemjer koji na Veliki petak kod kuće u krugu obitelji jede ribu, a na poslu ili bilo gdje drugdje meso.
Ponosim se što govorim ono što i mislim, jer da vam govorim samo ono što želite čuti onda bih doista bio samo jedan u nizu, isti kao svi ostali!

Što se tiče moje kandidature za EU parlament, nisam znao da se biraju kandidati koji će ići u Bruxelles držati propovijedi, mislio sam da se propovijedi drže u crkvi, a u EU parlament se ide boriti za jednaka prava građana svih članica EU, za pravo na primanje plaće na ruke i ukidanje postojanja javnobilježničke djelatnosti, formiranja etičnih banaka i alternativnih izvora financiranja, održive poljoprivrede. To su sve područja koja su pozitivno riješena diljem EU, osim u Republici Hrvatskoj. Oprostite mi na mojoj gluposti, pa ipak sam ja samo konobar! Istina, ima među vama onih koji su čak pomislili da sam ja profesionalni novinar, to mi je izuzetno velik kompliment! Ono najvažnije, ja sam nekompromitiran  politički, kazneno i moralno. Po vlastitom mišljenju, po vašem ovo moralno očito je upitno, jer u Hrvatskoj je izgleda jedini grijeh ne biti vjernik. Sve ostalo je dozvoljeno i nekažnjivo!

Dragi vjernici, okrenite se sebi, svojoj obitelji i proslavite svoj blagdan, nemojte njima okretati leđa kako bi na svoj blagdan vrijeđali druge. Podsjetite se 10 božjih zapovijedi koje ste prihvatili!

Sretan vam Uskrs, meni ugodna neradna nedjelja!

PS: isprika zbog ovog teksta onima koji zaista vjeruju i žive po tom uvjerenju!

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.