PBZ volonteri educiraju učenike o financijskoj pismenosti i sigurnosti na internetu

  • Brojne aktivnosti PBZ-a u sklopu obilježavanja Europskog tjedna novca
  • Oko 30 radionica u školama održat će PBZ volonteri

Inicijativa Intese Sanpaolo Umjetnost štednje (The Art of Saving) koja je osmišljena u torinskom Muzeju štednje (Museo del Risparmio) od listopada 2017. godine provodi se u svim međunarodnim bankama supsidijarima Intesa Sanpaolo Grupe, pa tako i u Privrednoj banci Zagreb (PBZ). S ciljem uvođenja strateškoga volontiranja u svrhu provođenja financijske edukacije, organiziraju se raznovrsne aktivnosti kojima je cilj obuhvatiti što veći broj mladih i odraslih te im učiniti dostupnu financijsku edukaciju.

PBZ je osnovao tim od 50 zaposlenika – EduVolontera  koji su dosada u  sklopu ove inicijative u 43 škole i 20 gradova diljem Hrvatske održali 177 radionica za djecu u osnovnim i srednjim školama.

PBZ volonteri educiraju učenike o financijskoj pismenosti i sigurnosti na internetu

Povodom ovogodišnjega obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca (25.- 29.3. 2019.), kao i tijekom cijelog mjeseca ožujka, 17 PBZ EduVolontera nastavit će održavati radionice u školama. Nakon pokrenutih radionica u osnovnim školama pod nazivom Djeca i štednja i Ti odlučuješ PBZ provodi i edukaciju za srednjoškolce kroz radionice pod nazivom Financijski savjetnik te od ove godine i novu edukaciju na temu “Sigurnost na internetu”. Ova tema predviđena je za više razrede osnovnih škola i za srednje škole. Financijska edukacija će se provoditi u školama u Osijeku, Splitu i Zagrebu kroz 30 radionica koje će održati PBZ volonteri.

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom u sklopu projekta “Više znamo, bolje razumijemo” Banka sudjeluje u edukaciji učenika i profesora srednjih škola. Glavne teme edukacije odnose se na osnovne pojmove i principe poslovanja banaka, štednju i osiguranje depozita, platne kartice, plaćanje putem interneta, mobilno bankarstvo i upravljanje osobnim financijama.

PBZ volonteri educiraju učenike o financijskoj pismenosti i sigurnosti na internetu

Također, inicijativa pod nazivom “Muzej u školi, škola u muzeju” uključuje organizirane posjete škola tijekom Europskoga tjedna novca PBZ-ovu Muzeju u Zagrebu, koji je posvećen povijesti novca i štednje, te organizaciju posjeta škola PBZ-ovim poslovnicama.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.