Matija Posavec o Uljaniku: Nitko nije pomagao tvrtkama na sjeveru kad su propadale

Stanje Uljaniku i sve izgledniji stečaj komentirao je međimurski župan Matija Posavec. Poručio je da nitko nije pomagao tvrtkama na sjeveru Hrvatske kad su propadale.

  • Ja vam moram reći jednu stvar. Mi živimo ovdje na sjeveru. U proteklih 15-tak godina i ovdje su propadale tvrtke. Imali ste tvrtke s tisućama i tisućama zaposlenih u građevinarstvu, tekstilno-obućarskoj industriji. Nikoga tada nije bilo briga da nam da neke poticaje, jamstva, da spasi radna mjesta.

Prema tome, taj maćehinski odnos države prema sjeveru Hrvatske, prema Međimurju, prema Varaždinu, prema Zagorju je bila apsolutno pogrešna politika. Snalazili su se naši poduzetnici sami, nitko ih nije pitao što im to treba.

Jednostavno smo, kako se to kaže kod nas, pljunuli u šake i stvarali dodanu vrijednost, zato na to gledamo drugačije nego neki drugi jer smo se za sve morali izboriti sami – komentirao je međimurski župan situaciju oko Uljanika.

Vezano uz stečaj Uljanika rekao je da će to morati odlučiti netko drugi na temelju svih pokazatelja ili elemenata koji moraju biti stavljeni na stol. – Ja tih podataka nemam, ali država jednostavno mora prestati iz državnog proračuna davati novce i prestati uzimati iz džepova građana – rekao je Posavec za N1, a prenosi eMeđimurje.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.