Crkva u Vodicama postavila je križ s ‘fetusima’ koji krvare

Na oltaru župne crkve sv. Križa u Vodicama postavljen je, čini se, križ s krvavim modelima fetusa. U križ je urezano pet rupa u obliku srca. U svakom srcu postavljene su krvave lutke koje predstavljaju fetuse, pribijene čavlom. Uz križ je obješena i hrvatska zastava.

Fotografija križa počela se širiti društvenim mrežama nakon što ju je jedna korisnica objavila na Twitteru.

Na vrhu križa piše “Krv njihova iz zemlje k meni viče”, rečenica iz Knjige Postanka 4,10 koja opisuje kako je Kajin ubio svojeg brata Abela, nezadovoljan jer je Jahve milostivo pogledao na žrtvu koju je prinio Abel dok Kajinovu žrtvu nije ni pogledao.

‘Molim se. Ne bih komentirao’

Prema Bibliji, Jahve je rekao Kajinu: Što si učinio? Slušaj! Krv brata tvoga iz zemlje k meni viče. Stoga budi proklet na zemlji koja je rastvorila usta da proguta s ruke tvoje krv brata tvoga! Obrađivat ćeš zemlju, ali ti više neće davati svoga roda. Vječni ćeš skitalica na zemlji biti!

24 sata nazvala su župnika crkve sv. Križ Franju Glasnovića i zamolili ga da im objasni o čemu se radi. Nije opovrgnuo da je križ tamo, ali nije želio puno ni komentirati:

  • Vrijeme je korizme, ja sada molim, razmišljam, kako nam nalaže evanđelje i ne bih ništa komentirao – odgovorio je don Glasnović.

Na pitanje je li postavljanje takvog križa vezano uz razdoblje korizme i kako ili je nešto drugo posrijedi, samo je ponovio da je korizmeno vrijeme i da se moli te da više ne želi ništa komentirati.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.