Ministar Butković potpisao Pravilnik o zabrani prometa kamiona iznad 7,5 tona kroz Mursko Središće

Raduje nas ova informacija jer smo se godinama upozoravali na taj problem. Ja razumijem prijevoznike, ali moramo i razumjeti ljude koji imaju spavaće sobe jedan metar od ceste – kaže gradonačelnik Dražen Srpak

Iako Hrvatska ima razgranatu mrežu autocesta, mnogi teretni prijevoznici kako bi izbjegli plaćanje cestarine koriste se drugim javnim cestama, ponajprije državnim i županijskim. Održavanje tih prometnica tako postaje skuplje i zahtijeva češće sanacije. Neke od tih cesta idu kroz naselja pa prolazak velikog broja teretnih vozila ugrožava i sigurnost prometa.

Upravo takva situacija je i u Murskom Središću, o čemu smo već puno puta pisali, a piše i ovaj put eMeđimurje. Gradonačelnik Dražen Srpak godinama traži rješenje od nadležnih institucija, a Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture odlučilo je stati na kraj izbjegavanju autocesti pa je pokrenulo proceduru donošenja Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona.Do nas su došle informacije kako je u utorak, 26. veljače takav Pravilnik potpisao ministar Oleg Butković. Veseli činjenica što je na popisu i državna cesta D209 od graničnog prijelaza Mursko Središće do raskrižja s državnom cestom D227 u Šenkovcu. Kao alternativni pravac navedena je autocesta A4. Takvu informaciju nam je potvrdio i gradonačelnik Srpak.

  • Raduje nas ova informacija jer smo se godinama upozoravali na taj problem. Ja razumijem prijevoznike, ali moramo i razumjeti ljude koji imaju spavaće sobe jedan metar od ceste. Ovo je brza mjera, a konačno rješenje za nas je izgradnja zaobilznice, mosta i brze ceste do Čakovca.

Hvala ministru Butkoviću što je unatoč mnogim protivljenjima donio ovakav Pravilnik i ministru Darku Horvatu koji je pružio nesebičnu pomoć u rješavanju ovog problema – rekao  je gradonačelnik Srpak te dodaje kako će ova odluka biti važeća nakon objave u Narodnim novinama.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.