Kadetkinje Karate Centra Šenkovec brončane na Europskom prvenstvu u danskom Aalborgu

Na Europskom prvenstvu u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, održanom u danskom Aalborgu, u zajedničkoj konkurenciji kadetkinja – juniorki u katama ekipno, karatistice Karate Centra Šenkovec Inga Grgić, Sabina Petković i Stela Horvat kao članice reprezentacije Hrvatske koje je za natjecanje pripremio  trener Tihomir Grgić osvojile su broncu. Prvo mjesto osvojila je Španjolska, a drugo ekipa  Italije. Ono što je važno spomenuti kako su djevojke iz Šenkovca redom četrnaestogodišnjakinje, a broncu su osvojile u konkurenciji u kojoj su se natjecale i protiv osamnaestogodišnjih karatistica.

U sastavu reprezentacije Hrvatske nastupalo još nekoliko međimurskih karatista i karatistica

Sabina Petković osvojila je 5. mjesto kod juniorki, dok je Inga Grgić zauzela 17. mjesto među kadetkinjama. U pojedinačnoj konkurenciji u borbama jučer(nedjelja) je nastupila i karatistica Karate kluba Međimurje, Lucija Lesjak. Lucija je nastupila kod mlađih seniora +68 kg. U prvom kolu s 3:0 je bila bolja od Talijanke Linde Stasi, dok je u drugom kolu izgubila 4:1 od Turkinje Ede Eltemur, koja je osvojila zlato. U repasažnim borbama Lucija je s uvjerljivih 7:2 pobijedila Ukrajinku Pereudu Anastasiu, dok je u drugom repasažu s minimalnih 1:0 izgubila od Ruskinje Valerije Miroevskaye, te je na kraju zauzela 7. mjesto na prvenstvu.

Podsjetimo, pišu Međimurske novine, ranije u subotu u borbama u među juniorima do 48 kg nastupila je Elena Kečkeš iz Karate kluba Globus. U prvom kolu protivnica joj je bila Španjolka Marta Cortes Mayas, te je meč završio 2:2, no, kako je Španjolka prva poentirala, ona je izborila plasman u sljedeće kolo. Dorijan Kalajdžija iz KK Međimurje, ranije minulog tjedna ispao je u prvom kolu.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.