Hrvatska dobiva prvo moderno naselje za umirovljenike

Naselje se sastoji od 64 namještena apartmana smještena u nizu. Svaka kuća ima i vlastiti vrt, a umirovljenicima je na raspolaganju suradnja s medicinskim osobljem, dvorana, bazen, kapelica…

Lipa senior residence Foto: Grabušić nekretnine

Zvuči nevjerojatno, ali uskoro bi se i Hrvatska trebala svrstati uz bok brojnih svjetskih destinacija koje su svojim umirovljenicima već odavno osigurale daleko viši standard življenja od onoga u staračkom domu. Naime, ove godine počinje gradnja prvog modernog naselja za umirovljenike – LIPA senior residence. Iza ovog naziva krije se prema projektu atraktivno uređenih oko 18.000 četvornih metara na području Krapinsko-zagorske županije, točnije u Andraševcu nedaleko od Oroslavja.

Lipa senior residence Foto: Grabušić nekretnine

Naselje, osmišljeno tako da se umirovljenik osjeća kao kod kuće, sastoji se od 64 namještena apartmana s vrtom. Riječ je o kućama u nizu veličine 42 četvorna metra s vrtnom površinom od 150 kvadrata i parkingom. Unutrašnji prostor sastoji se od kuhinje s boravkom, wc kupaone i spavaće sobe. Pritom, riječ je o organiziranom stanovanju jer će naselje imati suradnju sa medicinskom službom, objekt društvene namjene, kongresnu dvoranu,bazen, kapelicu…

Lipa senior residence Foto: Grabušić nekretnine

Prema najavama investitora, Grabušić nekretnina, gradnja ove luksuzne rezidencije za umirovljenike počinje ove godine, a trebala bi biti završena u roku od dvije godine. Lokaciju definiraju kao iznimno dobru zbog blizine više toplica s termalnim izvorima koje se nalaze u krugu od pet do 15 kilometara, kao što su Stubičke, Tuheljske i Krapinske toplice. Zagreb je udaljen 25 kilometara, a blizu je i granica s Austrijom i Slovenijom.

“Naselje će biti građeno Thermo block materijalom kako bi dobili energetsku učinkovitost apartmana odnosno da korisnici imaju što manje režije i da se što ljepše osjećaju u svojem domu. Apartmani će biti opremljeni modernim namještajem po potrebi prilagođen korisnicima” – piše Mirovina.hr.
Ono što je zanimljivo jest i cijena apartmana koja iznosi 59.000 eura, dok se apartman u izgradnji može kupiti deset tisuća eura povoljnije. Rezervacije za kupnju već su u tijeku, a oglasi za prodaju po cijeni od 49.000 eura još su lani osvanuli u oglasnicima.

_____________________INTERMEZZO_________________

Svakodnevne priče, ubojstvo i seks

_____________________________________________________

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.