Hrvatska dobiva prvo moderno naselje za umirovljenike

Naselje se sastoji od 64 namještena apartmana smještena u nizu. Svaka kuća ima i vlastiti vrt, a umirovljenicima je na raspolaganju suradnja s medicinskim osobljem, dvorana, bazen, kapelica…

Lipa senior residence Foto: Grabušić nekretnine

Zvuči nevjerojatno, ali uskoro bi se i Hrvatska trebala svrstati uz bok brojnih svjetskih destinacija koje su svojim umirovljenicima već odavno osigurale daleko viši standard življenja od onoga u staračkom domu. Naime, ove godine počinje gradnja prvog modernog naselja za umirovljenike – LIPA senior residence. Iza ovog naziva krije se prema projektu atraktivno uređenih oko 18.000 četvornih metara na području Krapinsko-zagorske županije, točnije u Andraševcu nedaleko od Oroslavja.

Lipa senior residence Foto: Grabušić nekretnine

Naselje, osmišljeno tako da se umirovljenik osjeća kao kod kuće, sastoji se od 64 namještena apartmana s vrtom. Riječ je o kućama u nizu veličine 42 četvorna metra s vrtnom površinom od 150 kvadrata i parkingom. Unutrašnji prostor sastoji se od kuhinje s boravkom, wc kupaone i spavaće sobe. Pritom, riječ je o organiziranom stanovanju jer će naselje imati suradnju sa medicinskom službom, objekt društvene namjene, kongresnu dvoranu,bazen, kapelicu…

Lipa senior residence Foto: Grabušić nekretnine

Prema najavama investitora, Grabušić nekretnina, gradnja ove luksuzne rezidencije za umirovljenike počinje ove godine, a trebala bi biti završena u roku od dvije godine. Lokaciju definiraju kao iznimno dobru zbog blizine više toplica s termalnim izvorima koje se nalaze u krugu od pet do 15 kilometara, kao što su Stubičke, Tuheljske i Krapinske toplice. Zagreb je udaljen 25 kilometara, a blizu je i granica s Austrijom i Slovenijom.

PREPORUKA:  U preventivnom pregledu madeža kod 1128 osobe postavljena sumnja na 22 melanoma

“Naselje će biti građeno Thermo block materijalom kako bi dobili energetsku učinkovitost apartmana odnosno da korisnici imaju što manje režije i da se što ljepše osjećaju u svojem domu. Apartmani će biti opremljeni modernim namještajem po potrebi prilagođen korisnicima” – piše Mirovina.hr.
Ono što je zanimljivo jest i cijena apartmana koja iznosi 59.000 eura, dok se apartman u izgradnji može kupiti deset tisuća eura povoljnije. Rezervacije za kupnju već su u tijeku, a oglasi za prodaju po cijeni od 49.000 eura još su lani osvanuli u oglasnicima.

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Oglasi

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.