Otkriveno kako je Michael Jackson uspio napraviti plesni korak pod kutem od 45 stupnjeva

Jedan i jedinstveni Michael Jackson, Kralj popa, bio je glazbenik kojeg su oponašali diljem svijeta, posebno svaki njegov plesni korak. Michael je bio jako vješt plesač, i u većini svojih spotova sudjelovao je u koreografiji. U nizu misterija kojeg su ga pratile, posebno nerazjašnjena bila je ona njegovog slavnog pokreta, nagiba iz video spota Smooth Criminal. Magneti u cipelama, konopi s kojim su ga pridržavali, samo su dio mogućih objašnjenja. No, neurokirurzi su sada detaljno objasnili kako je mogao učiniti nemoguće i izvesti pokret koji je biomehanički nemoguć.  U spotu iz 1987. godine Smooth Criminal Jackson se naginje pod kutem od 45 stupnjeva i to iz gležnjeva, dok cijelo vrijeme održava svoje tijelo uspravno poput štapa. Iluziju koju su mnogi pokušali oponašati (najčešće neuspješno) Jackson je uspješno izveo zahvaljujući posebnim cipelama i njegovoj snazi. Stručnjaci upozoravaju druge da ne pokušavaju ovaj potez napraviti doma, kako se slučajno ne bi ozlijedili. 

“Većina utreniranih plesača sa dobrom snagom središnjeg dijela tijela moći će se sagnuti maksimalno 20 do 30 stupnjeva prema naprijed. Michael Jackson je to uspio napraviti pod kutem od 45 stupnjeva i tako je zapravo učinio nešto nevjerojatno”, rekao je Manjul Tripathi koji je u suradnji s kolegama sa instituta za medicinsku edukaciju i istraživanje u Chandigarhu, Indija radio na istraživanju, piše BBC. 

_____________________INTERMEZZO_________________

Donirajte Udrugu Mlada pera

_____________________________________________________

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.